Jótékonysági nap a kárpátaljaiakért a Pesti Vigadóban

2015. június 7. 9:22
Kulturális programokkal egybekötött jótékonysági napot tartanak ma a Pesti Vigadóban, ahol adományokat gyűjtenek a kárpátaljai magyarság megsegítésére. Az ingyenes rendezvényen irodalmi felolvasásokkal, színpadi produkciókkal, filmvetítésekkel és gálahangversennyel várják a közönséget.

Kulturális programokkal egybekötött jótékonysági napot tartanak ma a Pesti Vigadóban, ahol adományokat gyűjtenek a kárpátaljai magyarság megsegítésére.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szervezte jótékonysági napon az irodalmi felolvasások, színpadi produkciók, filmvetítések mellett gálahangverseny várja a közönséget. A rendezvényen a Pesti Vigadó épületébe a belépés és a programokon való részvétel ingyenes.

A látogatók a Pesti Vigadóban és a Műcsarnokban található urnákban helyezhetik el adományaikat, a befolyt összeget a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány közreműködésével az ottani magyar művészeti iskolákban tanuló gyermekek és családjaik támogatására adja át az MMA.

A jótékonysági nap délelőttjén a színházművészeti tagozat tagjai Farkas Árpád, Ferenczes István, Grendel Lajos, Kányádi Sándor, Király László, Tőzsér Árpád, Vári Fábián László, Ágh István, Czakó Gábor, Kiss Anna és Temesi Ferenc műveiből olvasnak fel. A gyerekek rajz- és animációs filmeket nézhetnek.

A népzenei és néptáncműsorban fellép mások mellett Kobzos Kiss Tamás, Kóka Rozália, Petrás Mária, Juhász Zoltán, Pál Lajos, Pál Eszter, Pál István Szalonna, a Vasas Táncegyüttes Obsitos Csoportja, az Ürömi Bot-ladozók Táncegyüttes, a Csepel Táncegyüttes, a Zalka-Bólyai Táncegyüttes, a Tököl Táncegyüttes és Kóló zenekar, a Duna Művészegyüttes szólistái, a nyárádszeredai Bekecs Együttes, valamint a kárpátaljai Borzsavári Népi Együttes.

A gálakoncerten a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekara ad elő részleteket Georges Bizet és Erkel Ferenc műveiből, közreműködik Kiss B. Atilla operaénekes, vezényel Horváth Gábor. Köszöntő beszédet mond Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Fekete György, az MMA elnöke. A gálakoncerten a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a vigado.hu oldalon lehet. A rendezvény fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pár éven belül visszajön.

Válaszok:
packó | 2015. június 7. 10:28

egy két héten belül lerohanjuk, visszavesszük a hazánk egy részét

Válaszok:
Antigoné | 2015. június 7. 10:40

Maga is tudja, hogy ez butaság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés