Jövőre is lesz Brain Bar Budapest

2015. június 10. 11:34
Közel háromezer látogató fordult meg múlt hétvégén az első Brain Bar Budapest fesztiválon, ahol világsztárok vitáztak technológia és ember viszonyáról. Az esemény célja, hogy évente olyan témákat és személyiségeket hozzon Magyarországra, hogy Budapest a jövőről folytatott párbeszéd legszínvonalasabb színterei közé emelkedjen.

A Brain Bar Budapest a következő 15 évet meghatározó gazdasági változásokról és azok egyénre és közösségre gyakorolt hatásairól szól. A főbb témák között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepeltek. Miért nincs európai Szilícium-völgy? Milyen lesz az ideális iskola 2025-ben? Applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban? Mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után? Hogyan alakul technológia és vallás viszonya? Az esemény célja a legkülönbözőbb nézetek szembesítése, a jövő legégetőbb kérdéseinek megvitatása volt.

 
A háromnapos eseményen 20 országból 81 vendég előadó – többek között Niall Ferguson történész, Daniel Epstein sztárvállalkozó, Richard Florida urbanista, Sugata Mitra oktatáskutató és Philip Zimbardo pszichológus – vett részt. A kerekasztal beszélgetéseket és a vitákat kiemelkedő nemzetközi sajtóorgánumok – többek között: Financial Times, Forbes, Politico.eu – újságírói moderálták. Az eseményen közel háromezer látogató vett részt, online pedig három és félezer érdeklődő követte a világhírű előadók vitáit.
 
„Nagyszerű közönség, egy lenyűgöző város, elképesztő energiák.” – írta Twitter oldalán korunk egyik leghíresebb társadalomtudósa, Richard Florida az előadását követően. A fesztivál célja, hogy évente olyan témákat és személyiségeket hozzon Magyarországra, hogy Budapest a jövőről folytatott párbeszéd legszínvonalasabb színterei közé emelkedjen. Az OTP Bank támogatásával a fesztiválra ingyenes belépést biztosítottak a szervezők pedagógusok és diákok számára. A kiemelt nemzetközi előadók budapesti vendégül látásában közreműködött a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO).  A közeljövőnket érintő legizgalmasabb témákra a hazai progresszív zenei élet legelőremutatóbb stílusú előadói reflektáltak a Heineken Hungária Zrt. támogatásával.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés