A média elfoglalásának haditerve

2015. június 10. 16:44
Németh András
hvg.hu
Egy teljes éves periódusban dolgozó iparág szabályait év közben átírni igazi atomtámadás. A gombafelhő leple alatt pedig hihetetlen tempóban lezajlik majd a kormányzati médiabirodalom építése.

„A kormányzat, a hatalom szándékáról ritkán rajzolódik ki tűéles kép, most viszont egyértelműen látszik, mit akar az Orbán-csapat elérni a médiában, és mit fog tenni céljai elérése érdekében.

Három múlt heti hír segít az eligazodásban. Szombaton a kormány benyújtotta a médiaügynökségről szóló törvényt, majd az is kiderült, csak jóváhagyásra vár az a rendelkezés, amely újra megengedi a reklámok kihelyezését a villanyoszlopokra. Orbán Viktor pedig egy interjúban kijelentette: egy ország szuverenitásának feltétele, hogy a média döntően hazai kézben legyen a közvélemény befolyásolásának érdekében, ám Magyarországon ez a feltétel ma még nem teljesül.

A médiaügynökségek megsemmisítését célzó törvénynek egyetlen értelme, hogy kitakarítsa az egyes médiatulajdonosok és az egyes hirdető cégek közti terepet. Kiiktasson minden olyan zavaró tényezőt, amely szakmai érvekkel – hol érdemes hirdetni – és ellenőrzéssel – megtörtént-e egyáltalán a hirdetés – foglalkozik. Ezek a cégek – az optimalizálók, a médiaügynökségek és a sales house-ok – alkotják ugyanis a fékek és ellensúlyok rendszerét a médiaiparban. Nélkülük a teljesítések, azaz megjelenések nehezen ellenőrizhetők, nem számít mennyire nézett vagy olvasott egy médium. A kitakarítás módszertana nem egyfajta vadászat, inkább atombombát robbantanak. Egy teljes éves periódusban dolgozó iparág szabályait év közben átírni ugyanis igazi atomtámadás: a szemét- és hullaeltakarítással az összes szereplő jó ideig el lesz foglalva, egymásra haragudva, és hosszasan keseregve. A gombafelhő leple alatt pedig hihetetlen tempóban lezajlik majd a kormányzati médiabirodalom építése. Nincs idő évtizedes építkezésre, mint a Mahir, a Hír Tv, illetve  a Magyar Nemzet és társai esetében. Semmi organikus, csupán erő és törvény. Megtiltjuk, betiltjuk, elvágjuk, valakinek pedig megengedjük. Ezek a kulcsszavak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt is érvényes:
A bal-lib médiaszajhák és -stricik nem végzik el a feladatukat.
Meg persze, a bal-lib művész-szajhák és -stricik, a bal-lib értelmiség-szajhák és -stricik, no meg a jó bal-lib filozófus-szajhák és -stricik...
Amin ne csodálkozzunk, 100 éve ebben utaznak.
70 éve korlátlan hatalommal, dölyffel, fölényérzettel.
Ezeket a "külföldi mindig jó-véleményterroristák"-at kell hallgatnunk, ha már magyar pénzből nem futja nekik, jöhet a Soros-apanázs, a "civil"-apanázs...
Pedig őket aztán senki nem választotta nemhogy 67, de 6,7 százalékkal sem, ebben a hazában.

Ha a hvg fél, akkor szerintem jó az irány:-))))

Válaszok:
hátakkor | 2015. június 10. 21:04

Olyan régen olvastam hogy fékek és ellensúlyok.....

Hamis Teller levél, feltételezések, csúsztatások, bajai "hiteles" videofelvétel, Corvinus hamis levél, stb...

Ezek lenne a független média kulcsszavak?

Tévét mindenki néz, de a médiaügynökségekről nem sokunknak van fogalma.A cikkből azt lehet leszűrni,nagy disznóságok voltak a múltban, amiket most meg akarnak szüntetni.

"Egy teljes éves periódusban dolgozó iparág szabályait év közben átírni igazi atomtámadás. "

Hülyeség. A legtöbb iparág teljes éves periódusban dolgozik. Még az ún. szezoniális is. Jöbb év közben változtatni, mint Szilveszterkor. Nem mérhető atomtámadáshoz.

és a hvg szar is. Meg rettenet veszteséget tolnak maguk előtt. Aki gazdasági bulvár magazint el tud cseszni, az ne okoskodjon!

az nem volt atomtámadás Németh Andrásnak..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés