Itt van a Gombaszögi Nyári Tábor idei himnusza!

2015. június 16. 11:14
Idén is a Jóvilágvan zenekar jegyzi a Gombaszögi Nyári Tábor himnuszát. A Levegő című dal alkotói szerették volna a nyár felszabadultságát, a szülőföld szépségeit és szeretetét bemutatni.

A Gombaszögi Nyári Tábor himnuszának zenéjét Trencsík Pál, a Jóvilágvan dalszerzője jegyzi, szövegét Hegyi Krisztinával közösen írták. A dal a szlovákiai magyar zenésztársadalom egyik legnagyobb koprodukciója, hiszen az együttesen kívül tizenhárom további felvidéki zenész segített létrehozni, ráadásul még Laboda Róbert, a felvidéki slam poetry legismertebb alakjának verse is felbukkan benne. „Itt szeretek élni” – ezzel a mottóval kezdődik a dal refrénje, melynek alkotói a nyár felszabadultságát, a szülőföld szépségeit és szeretetét kívánták bemutatni. Elmondásuk szerint fontos szempont volt, hogy a Levegő politikai felhangok nélkül tudja átadni az üzenetet: nekik itt tetszik a levegő.

Idén már második alkalommal fogják megtartani a táborban idén már másodszor tartják meg a Szlovákiai Magyar Dal Napját. A Krasznahorkaváralján július 14-én kezdődő tábor színpadot kínál a felvidéki magyar zenének, ezzel támogatva és elismerve a feltörekvő zenekarokat, továbbá hat felvidéki zenekar lép fel a nagyszínpadon a magyarországi előadók mellett, de a hagyományokhoz híven szlovák együttes is erősíti a zenei felhozatalt.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt van a 2021-re az úszó vb dala!!!!!! Remek!!!!

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés