Richard Gere életműdíjat kap Karlovy Varyban

2015. június 22. 16:36
Életműdíjat kap az ötvenedik, jubileumi filmfesztiválon Karlovy Varyban Richard Gere. Közép-Európa egyetlen A kategóriás filmszemléjét július 3. és 11. között rendezik.

Richard Gere világhírű amerikai színész életműdíjat kap az idei jubileumi, 50. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban – jelentette be Jirí Bartoska, a filmfesztivál igazgatója hétfőn Prágában sajtótájékoztatón. Közép-Európa egyetlen A kategóriás filmszemléjét július 3. és 11. között rendezik a népszerű nyugat-csehországi fürdővárosban. A jubileumi filmszemlét Oren Moverman Time Out of Mind című filmje nyitja meg, amelynek Richard Gere a főszereplője. A film egy New York-i hajléktalanról szól, akik újra keresi az utat lányához, és bemutatóján Richard Gere mellett Jena Malone amerikai színésznő és énekesnő is jelen lesz. A hagyományosan kilencnapos seregszemlét a Leslye Headland rendezte Sleeping with Other People című alkotásának bemutatója fogja zárni, amely az idei Sundance fesztiválon nagy sikert aratott. 

 
Bartoska szerint Gere és Malone mellett a filmfesztivál idején Karlovy Varyba látogat Sean Ellis rendező, Jamie Dornan színész, akik filmet terveznek forgatni Reinhard Heydrich, a cseh protektorátus náci helytartója ellen a 2. világháború idején Prágában elkövetett merényletről. A film munkacíme Anthropoid (ez a Heydrich elleni merénylet fedőnevére utal) és a forgatás várhatóan már júliusban elkezdődik. A fesztivál vendége lesz George A. Romero rendező és producer is. Visszatér Karlovy Varyba Harvey Keitel színész is, aki 2004-ben életműdíjat kapott a fesztiválon. A fesztiválon három magyar filmnek lesz bemutatója: Horváth Lili első játékfilmje, a Szerdai gyerek és Nemes Gyula Zero című alkotása a szemle East of the West versenyprogramjába kapott meghívást, Szabó Mátyás Határ című diplomafilmje pedig a Future Frames elnevezésű rövidfilm-válogatásban lesz látható.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés