MKKP-elnök: Simicska Lajosnál vettünk plakáthelyet, mert nincs más lehetőség

2015. július 2. 8:26
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke azt állítja, hogy a Vastagbőrrel közösen kihelyezett 500 ellenplakátnak azért a Publimontnál vettek helyet, mert nem volt más lehetőségük. A több mint negyvenezer plakáthelyből azonban csak bő ötezer tartozik a céghez.

Kihelyezték a kormányzati plakátokra reagáló első ellenplakátokat – számol be felcsúti és alcsúti tudósításában az ellenkampány egyik szervezője, a Vastagbőr. A videóriportban megszólaló Kovács Gergely, az MKKP elnöke arról beszél, hogy azért a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó plakátcégnél vettek plakáthelyeket, mert nem volt más megoldás: „Mi sem örülünk neki, hogy a Publimontnál tudunk hirdetni, de hát egész egyszerűen nincsen más lehetőségünk. Az az érdekes ebben egyébként, hogy egy évvel ezelőtt nem is lehetett volna egy ilyen kampányt megcsinálni, emlékszik mindenki, mennyi óriásplakátja volt az ellenzéknek anno. De nyilván, amint majd kormányra kerülünk, lesz saját óriásplakátcégünk, akkor nem lesznek ilyen problémák.”

Kovács állításával szemben nem csak Simicska cégeinél (vagy a Garancsi István által megvásárolt ESMÁ-nál) van lehetőség ilyen volumenű kampány lebonyolítására. Több mint negyvenezer óriásplakáthely található országszerte, amiből 5100 tartozik a Publimonthoz. 2009-ben a Jobbik ezer plakátos kampányt bonyolított egy hónapon át, 12 millió forintból kisebb, független, hazai tulajdonban lévő cégek felületein. Akkor Dúró Dóra így indokolta ezt: „fontos volt számunkra, hogy elkerüljük a multinacionális cégeket és Simicska Lajos cégbirodalmát, ezért kisebb magyar vállalatokkal szerződtünk a plakátok kihelyezésére”.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szánalmas, de legalább szar.

Isten hozott a Mandineren, örülünk a friss regisztrációdnak! A Mandiner mindig is ájult tisztelettel ejtette, és fogja ejteni minden jobboldali politikus és gazdasági háttérember nevét, ahogy az köztudott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés