Átírták Sickratman Buzi-e vagy? című számát

2015. július 31. 11:24
Zsuzsi-e vagy? Lakatos Márk a 5FORLOVE – Rights for love, Jogod van a szeretethez! kampány keretében elkészítette Sickratman „Buzi-e vagy?” című számának átiratát. A klipet Miki 357 rendezte, a #JesuisZsuzsi kezdeményezéshez pedig rengeteg híresség csatlakozott Alföldi Róberttől Mautner Zsófin át Till Attiláig.
Lakatos Márk az Indexnek elmondta: „Nemrég egy partin játszottam le Sickratman Buzi-e vagy? című számát, és a rabjává váltam. Zseniális a szöveg, nagyon pontosan írja körül, hogy az emberek általában milyen sztereotípiák alapján skatulyáznak be másokat.” A stylist az eredeti számon mindössze annyit változtatott, hogy a buzit Zsuzsira, a „mi a faszt” pedig „kiakaszt”-ra cserélte a szövegen.
 

A #JesuisZsuzsi kezdeményezéshez a következő hírességek csatlakoztak: Alföldi Róbert, Árpa Attila, Bangó Margit, Behnam Lotfi, Élő Márton, Erdélyi Zsolt Superman, Fenyő Iván, Gryllus Dorka, Hajós András, Herczeg Zoltán, Hlatky-Schlichter Hubert, Kamau Makumi, Király Linda, Kiss Ádám, Kótai Mihály, Kovács Geri Gerrison, Kulka János, Lakatos Márk, Mautner Zsófi, Miskovits Marci, Müller Péter Sziámi, Nagy Ervin, Novák Angéla, Polgár Odett, Paizs Miklós Sickratman, Papp Gergő, Papp Szabi, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Simon Kornél, Stohl András, Sugár Bertalan, Takács Zoltán Jappán, Till Attila, Tóth Gabi, Wossala Rozina. 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csupa-csupa tisztaérzelmű ős-hazafi.
Pont leszarom, viszont örömmel tölt el, hogy az unokáiknak nem mutogathatják majd büszkén.

Végignéztem a klipet és egészen furcsa érzésem volt. Teljesen elszakadtam annak verbalitásától, csak az arcokat , szemeket néztem. Az volt a döbbenet, hogy a szétkokózott Stohl Buci arca volt az egyetlen ami valami értékest sugárzott. Az összes többi kiégett, kiélt, fáradt időnként perverz néha sunyi és a legtöbbször valamilyen szorongást mutató arc volt.
Ez volt igazán a mellbevágó...

Ezek az úgynevezett hírességek vagy szélsőségesen elfogultak - maguk is buzik lévén - , vagy pedig olyasmihez szólnak hozzá , amiben nem szakemberek , maximum egy amatőr-szubjektív véleményt tudnak produkálni , tehát nem illetékesek tekintéllyel megszólalni...

1. Mindig ugyanazok a "támogató" nevek...
2.A buzi kategória nem "sztereotípia" és nem "beskatulyázás" , hanem egy természetellenes állapotra való egyszerű rámutatás .
3. Itt lenne az idő egy homokritikus állandó SZERVEZET létrehozására , mert a buzilobby szívós nyomulása csak ezen a módon lenne ellensúlyozható : minden közleményükre , megmozdulásukra reagálni kell , mert ha így folytatódik , baj lesz . Az elszigetelt tiltakozások ugyanis nem érik el a közvélemény ingerküszöbét .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés