Magyarul reklámozza a Kolozsvári Magyar Napokat a BBTE rektora

2015. augusztus 5. 13:11
Pár szót mond magyarul a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora, aki szótárral tud valamennyire írni és beszélni így. Szerinte a nyelvtanulás szempontjából előny a román-magyar együttélés.

Saját bevallása szerint nem beszél jól magyarul a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora, Ioan-Aurel Pop, ám tud írni és olvasni, szótárral. Körülbelül ennyi hangzik el magyarul, a rektor aztán átvált román nyelvre. Szerinte románoknak és magyaroknak egyaránt előnyükre válik az, hogy – mivel egymás mellett élnek – úgy tanulhatják meg a másik nyelvét, hogy hallják is azt a mindennapokban – írja a Kolozsváros.ro.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez semmi! A román rendőr is beszélni kicsit maghiar, ha muszáj. :p

http://itthon.ma/civilifi.php?..

Érik az embert néha meglepetések. Pár éve egy konferencián egy bukaresti nő ült mellettem (a neve is teljesen román volt), akivel angolul beszélgettem a szünetben. Az előadások is angolul voltak, én persze magyarul jegyzeteltem, egyszer csak szólt, hogy félreértettem valamit...Kiderült pár mondat alapján, hogy tökéletesen tudott magyarul, de hamar visszaváltott angolra. (Igaz, hogy nem volt egyedül, több kollégája is a közelben ült.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés