Regionális slam poetry bajnokság lesz a Vajdaságban

2015. augusztus 6. 11:42
Magyarországról és a Vajdaságból is várnak versenyzőket az első regionális slam poetry bajnokságra. A megmérettetés öttagú zsűrijében benne lesz Závada Péter és Süveg Márk Saiid is, az Akkezdet Phiai formáció két tagja.

Magyarországról és a Vajdaságból is várnak résztvevőket az első regionális slam poetry bajnokságra, amelyet az augusztus 21-22-én megrendezendő második Malomfesztivál keretében szerveznek az észak-bácskai Oromon. A MalomSlam elnevezésű megmérettetés öttagú zsűrijében benne lesz Závada Péter és Süveg Márk Saiid is, az Akkezdet Phiai formáció két tagja.

 
A slam poetry előadó-költészeti műfaj 2006 óta van jelen Magyarországon, és a Vajdaságban is egyre népszerűbbé válik. Magyarországon egyéniben először 2012-ben rendeztek országos bajnokságot, amelyet éppen Saiid nyert meg, aki később az antwerpeni slam poetry Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett és a következő évben meg is védte a címét. A kétnapos Malomfesztiválon magyarországi, szerbiai és horvátországi együttesek lépnek fel. A zenei palettán helyet kap a dzsessz, a funky, a blues, a rock és a hip-hop.
 
Emellett fotós és pszichodráma workshopot, vegán főzőtanfolyamot és műveltségi vetélkedőt is szerveznek. A vendégek a Mediawave Fesztiválon vetített filmeket és színházi előadást is nézhetnek, illetve minden este más-más fényfestészeti alkotást tekinthetnek meg a fesztiválnak nevet adó malom falán. A részletes programról a malomfesztival.com oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában