A Szigetre jön a Pussy Riot

2015. augusztus 11. 16:09
Interaktív beszélgetésen vesz részt pénteken a Sziget fesztiválon a Putyin-ellenes performanszairól ismert Pussy Riot zenekar két frontembere, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina. Gázsijukat az általuk támogatott emberi jogi szervezetnek ajánlják fel.

Interaktív színpadi beszélgetésen vesz részt a Putyin-ellenes performanszairól ismert Pussy Riot zenekar két frontembere, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina pénteken a Sziget fesztiválon. A Sziget sajtóirodájának közleménye szerint Nádja és Mása a nagy-britanniai Glastonbury fesztiválon aratott sikerükön felbuzdulva jelentkeztek a budapesti fesztivál szervezőinél, hogy a külföldön Island of Freedom néven hirdetett Szigeten szívesen tartanának interaktív beszélgetést. A Pussy Riot tagjai a Szigettől kapott gázsijukat az általuk támogatott emberi jogi szervezetnek ajánlják fel.

 
A Pussy Riot punk-aktivista formációt 2011 szeptemberében, Putyin újraválasztásának estéjén alapította néhány orosz lány, élükön Nagyezsda Tolokonnyikovával és Marija Aljohinával. A lányok Putyin-ellenes performanszaik, kirakatperük, bebörtönzésük és munkatábori meghurcolásuk miatt váltak világszerte ismertté. Szabadságukat nemzetközi nyomás hatására kapták vissza, amelyben mások mellett Madonna, a Red Hot Chili Peppers és a Franz Ferdinand zenekar is aktívan közreműködött.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az interaktív színpadi beszélgetésen vesznek a kozák rendőrök is Szocsiból?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés