Müller Péter Sziámi megbocsátó dalt írt

2015. augusztus 17. 10:05
A Sziget-alapító Müller Péter Sziámi új, Andfriends nevű zenekarával zárta a fesztivált és új klipet is készített.

A Szigetzáró Sziámi koncerten a Sziget-alapító Müller Péter Sziámi új, Andfriends nevű zenekarával állt színpadra. A Szeretni még című dal videója erre az alkalomra jelent meg: a dal zenéjét Bérczesi Róbert és Kirschner Péter, szövegét Sziámi szerezte és afféle „megbocsátó” számként jellemezték a klip leírásában, hiszen jó volna szeretni még tovább, többet, azokat is, akik rosszak voltak vagy már máshol járnak. A klipet Havas Györgyi készítette, az éneklésbe pedig a Nobilissima női acapella együttes énekesnője, Baka Rebeka szállt be Sziámihoz és Bérczesi Robihoz.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma valahogy hiányérzetem volt, és nem tudtam miért, szerencsére megvolt a napi holokausztozás is...

Ezt vitatom.
Az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi-Sziámi, a Sziámi TAO, a Sziámi Ultrarock a maguk módján egytől egyig igen sokat tettek hozzá a hazai könnyűzenei kultúrához. Emellett Müller dalszövegírói munkássága vita nélkül elismerésre méltó, szójátékai, rímei zseniálisak, több rétegűek, mélyebbek, mint a hasonló eszközökkel élő, de csak bohóckodó Geszti Péteré.
Sajnos a 8 éves liberális ámokfutás alatt ő is megbolondult, igazodni, tartozni kíván egy közösséghez, melyhez valójában csak részben tartozhat.
Ellenben 2000 előtti szövegei még neoliberális felhang nélküliek, mély humanizmussal átitatottak. (És persze a fiatalság lázadása, vadsága sem hiányzik belőlük, de a rombolás, gyűlölködés eszközei nélkül.)
Ha valaki, akkor én tiszta szívből sajnálom, amivé lett, amit most képvisel, mert számomra az ő általa vezetett formációk jelentették a a hazai könnyűzenei kultúra non plusz ultráját. :-(

Így van. Csak az önmagukkal való szembenézés hiányzik belőlük, így nem keresik a gyűlölködés okait, eredőit, hanem azt kérik számon a másik oldalon állóktól, amit ők képviselnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában