Menekültek Magyarországon, Európában

2015. augusztus 18. 20:57

Böjte Csaba
Bonum TV
Tisztelettel javaslom a kormányainknak, hogy sürgősen hozzák létre az EURÓPAI AKADÉMIÁT, olyan képzési központot, amely felkészíti a bevándorlókat a békés együtt élésre!

Sokan kérték, hogy szóljak hozzá ehhez a kérdéshez! Elolvastam több e témába vágó írást is! Kettőt csatolok is a gondolataimhoz, érdemes elolvasni őket!

Vértesaljai László jegyzete – Bayer Zsolt írása

Ugyanaz a kérdés: »menekültek« – és két nagyon különböző válasz, és én e két út közül egyikre sem mernék rálépni! Igen, választani, dönteni e két lehetőség között nem merek, mert szerintem befogadni feltétel nélkül őket nem lehet, de véres erőszakkal elűzni sem szabad ezeket az embereket... 

Egy harmadik utat javasolnék! Ismerős, hogy 1956 után Ausztriában, nyugaton, a magyar menekültek számára befogadó lágerek létesültek, hol nem csak a nyelvet, de az együttélés szabályait is meg lehetett, kellene tanulni. Aki erre hajlandó, azt be lehet fogadni, aki erre nem, azt haza kell toloncolni! Az autó vezetéshez hajtási engedélyt sem lehet erőszakkal szerezni, megvannak a minimumok, mit egy autót vezetni akaró embernek el kell sajátítani, és ha abból eredményesen levizsgázik, akkor kiengedhető a közutakra! Hajtási engedély nélkül, aki kiengedi a forgalomba az embereket, az potenciális gyilkos! Gondolom, hogy azok, akik közénk jönnek, a káosz elől menekülnek, egészen biztos, hogy megértenék, hogy ez a oktatási, nevelési központ az ő és az ő gyermekei érdekében is van! Nem szeretnénk, ha velük együtt a káosz, az anarchia is átcsapna Európába!! 

Megtapasztaltam, hogy az elvadult, utcára került gyerek nagyon goromba, gonosz tud lenni, és ha az ember őket elűzi, akkor nagyon kegyetlenekké válnak, de ha befogadom, és szépen megfürdetem, megetetem, majd iskolába viszem, megnyugszik és megérti, hogy mindaz, mit neki meg kell tanulnia, az az ő javát szolgálja. Hihetetlen gyorsan fel tudnak zárkózni ezek a gyermekek, és azt látom, hogy az „elveszett gyermek”, mely a társadalom számára probléma volt, a  képzés által a társadalom gondjaira válasz lesz! Igen, bátran állítom, hogy képzés, nevelés által ajándékká, áldássá válik az árva gyermek! 

Tisztelettel javaslom a kormányainknak, hogy sürgősen hozzák létre az EURÓPAI AKADÉMIÁT, olyan képzési központot, amely felkészíti a bevándorlókat a békés együtt élésre! Itt az idő, hogy hitünkről, keresztény értékeinkről alázattal tanúságot tegyünk! A politikusoknak is, de az egyházainknak is meg kell érteniük, hogy lejárt az az idő, mikor fényes lakásokból, bölcs tanításokat mondogathattak, ki kell lépni Mesterünk, Jézus Krisztus útjára, és meg kell győzzük az embereket, hogy Isten parancsainak megtartása nélkül életünk káoszba, pusztulásba torkoll! Ha ezt nem merjük felvállalni, nem tudjuk az embereket szeretettel, szeretetre nevelni akkor a történelem, mint fölösleges kacatokat a süllyesztőbe küld!

Több mint húsz éve árva gyermekeket nevelek, megtapasztaltam, hogy Isten selejtet nem teremt, ezért most is hiszem, hogy van jó megoldás! Európa  vizsgázik, esélyünk van, hogy eredményesen letegyük ezt a vizsgát és még erősebb, szebb legyen a világunk, de azt is tudni kell ha ezt a vizsgát elbukja, akkor a békés létünket is elbukhatjuk!

Hiszek a szeretet végső győzelmében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végre egy emberi hang, egy józan útkereső, indulatok nélküli fáklya. Aki tükröt tart valamennyiünk elé. Talán el is szégyelljük benne magunkat. Már akiben még maradtak emberi érzelmek.

Végre valaki, akik nem tekinti kizárólagosnak az általa vélt utat, elismeri annak sokszínűségét, miközben felismeri a sötétben örvényló veszélyeket is. Roppant nagy felelősség nyugszik azok vállán, akik erkölcsi vonatkozási pontként e témában megszólalnak. Akiknek fel kell vállalniuk az igazság tevés kísérletét a jogos sérelmek, félelmek és a jogos emberi elvárások egymásnak feszülése közben.

Éppen tegnap olvastam itt

http://www.jihadwatch.org/2015..

hogy egy svédországi menekültközpontban a többségben levő muszlimok kiüldözték, elüldözték a kisebbségben levő keresztény menekülteket. Addig terrorizálták, fenyegették őket, amíg az életüket féltve elmenekültek onnan (külön tragédia a történetben, hogy a központ svéd vezetője, bár sajnálta a dolgot de semmit nem tudott vagy nem akart tenni, de az is lehet, hogy ő is egyszerűen félt!).

Az elüldözött csoport esetében meglehet, hogy működne egy ilyen Böjte atya féle akadémia. Viszont az üldözők nem hiszem, hogy változnának.

Nem kéne az árvaházak szervezőjét egy a való élettől elszakadt embernek gondolnod, Böjte testvér csak abban téved hogy ő az európai jóakaratú emberek általi integrálhatóság mértékén belülinek véli az európába vándorló tömeget, miközben az talán nagyobb.

"Tisztelettel javaslom a kormányainknak, hogy sürgősen hozzák létre az EURÓPAI AKADÉMIÁT, olyan képzési központot, amely felkészíti a bevándorlókat a békés együtt élésre!"

Ezt csinálják a svédek..

Válaszok:
Csomorkany | 2015. augusztus 19. 8:03

Kár, hogy erre csak 300 évnyi történelem cáfol rá. Az ateisták mással sem foglalkoznak, mint nézeteik terjesztésével, és mindig azt tekintik fő ellenségnek a vallások közül, amely a legerősebb. Amíg a kereszténység erősebbnek tűnik az iszlámnál, elsősorban keresztényellenesek, de ha netán változás lesz, akkor valóban inkább muszlimellenesek lesztek. Csak azt próbáljátok meg!

Sőt, volt itt egy cikk valahol arról, hogy a magyar reformátusoknak is van egy ilyen központjuk. Részemről respect.

A probléma az üzemméretekkel van. Ami pár száz emberrel működik, az pár százezerrel kicsit kérdésesebb.

Csaba Testvér! De itt nem árva gyerekekről van szó.
Ezeket a gyerekeket a szüleik nevelik. És nem keresztény a vallásuk.

Az, hogy előbb meg kell tanulniuk a beilleszkedés szabályait a szülőknek,az viszont remek ötlet.
De gyermek és asszony nélküli fiatalemberek vágnak neki a nagy útnak. És nem mi vagyunk a célország.

Csaba testvérnek igaza van. Aki kerítést épít, annak is.

Nincs ellentmondás. Migránsok ne jöjjenek! Maradjanak otthon, vagy közel a hazájukhoz! Ott segítsük őket! Amíg lehet, álljunk ellent annak a szabadkőműves tervnek, hogy a hagyjuk magunkra szabadítani az áradatot! De...

Aki idekerül, annak amíg itt van meg kell mutatnunk a kereszténység lényegét. A szeretetet. Önző szempontból is ezt kell tennünk. Sőt a Csaba testvér által javasolt képzőközpontokban el kell magyaráznunk a migránsoknak, hogy ugyanazok bombázták szét otthonaikat, akik a keresztény Európából liberális, szekuláris, parázna Európát csináltak.

Az Úr kegyelme által így válnak az ellenünkre küldött kardokból testvéreink, sőt fegyverek az Úr kezében az Úr ellenségei ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés