Petrás Mária kitiltása a kultúrmocsár példája

2015. augusztus 27. 15:17

Babarczy Eszter
Facebook
Elfogadhatatlan az a gondolkodás, hogy ha egy művész népszerű valamelyik oldalon, akkor a másik oldalnak gyorsan karanténba kell zárnia. Személyesen elmondtam Petrás Máriának, mennyire szégyellem az egész fertőzetet, aminek most áldozatul esett.

„Petrás Mária kitiltása annak a kultúrmocsárnak a példája, amelyet naponta újratermelünk. Nem csak a Zsidó Nyári Fesztivál szervezői felelősek -- bár nekik nagyon sürgősen bocsánatot kéne kérniük --, hanem mindenki. Mindenki, aki normálisnak tartja, hogy egy Népszavába beíró olvasó úgy gondolja, fontos »lekáderezni« egy énekest, mindenki, aki hisz az ilyen »lekáderezésekben« és a »nemállunkszóba« filozófiákban, amelyek a lekáderezések mögött állnak. Abszurd, méltatlan, destruktív magatartás a kulturális szférában az olyan, amely az átkosra emlékeztető káderpolitikát folytat, akár jobbról, akár balról.

Nem pusztán arról van szó, hogy Petrás Mária fel sem lépett a Magyar Szigeten; arról van szó, hogy ha történetesen fellépett volna, ott is azt adta volna elő, amit minden normális ember értékes, értékmentő és gyönyörű népzenének gondol. Elfogadhatatlan az a gondolkodás, hogy ha egy művész népszerű valamelyik oldalon, akkor a másik oldalnak gyorsan karanténba kell zárnia. (UPDATE: a Szombat alább linkelt cikke szerint Petrás Mária fellépett a Magyar Szigeten, ami, mint írtam fentebb, az álláspontomon nem változtat.

Tíz éve hallgatom, micsoda pofátlanság, hogy »szóba állok« ezzel vagy azzal, hogy »az ilyeneket« karanténba kell zárni, stb. Ez a gondolkodási stílus engem a náci és a bolsi gondolkodásra emlékeztet, ahol mintegy fertőző betegségként tekintettek egyes személyekre vagy művészi irányokra. Elfogadhatatlan. Az ügyön nem segít ugyan, és elveimmel is ellenkezik -- azt is ostobaságnak tartom, amikor valaki pusztán zsidó származása okán úgy képzeli, hogy képviseli a magyar zsidóságot --, mégis az volt az első reakcióm, hogy személyesen elmondjam Petrás Máriának, mennyire szégyellem az egész fertőzetet, aminek most áldozatul esett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez lenne a helyes hozzaallas valoban.

Maga előszeretettel gyakorolja a lekáderezést. Nógrády Györgyről és Raffay Ernőről is írt már itt olyan dolgokat ami arra utal, hogy

1. bennfentes információkkal rendelkezik
2. ezeket az állítólagos információkat megfelelő helyzetben megfelelő célból használja

Emellett a suttogó propaganda egyéb módszereitől sem riad vissza, lásd kormányközeli emberek pederasztázása (minden más esetben szigorúan PC, és a meleg kifejezést használja).

Bónusz, arra is jogot formál, hogy Petrás magánéletében vájkálva minősítse a házasságát:

'Mi tagadás, magam sem értem, hogy mi köthet egy Petrás Máriához hasonló elhivatott, tisztességes, tehetséges, művelt és érzékeny nőt egy Döbrentei-féle alakhoz. Már azt is kínosnak érzem, hogy egy mondatban említettem őket.'

Maga undorító.

Nem érzed a dolog súlyát? Mint cseppben a tenger...

Nem, féregség, a maga részéről.

Babarczy, igaz hogy csak utólag, de nyilvánosa bevállalta, hogy 2004-ben a határon túli magyarok állampolgársága MELLETT szavazott.

"Tekergőzöl mint egy féreg..." :Perfekt riposzt lenne bbj-töl is ez, erre a fenti lekáderező counterpropagandistaságodra !
:-D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés