Egy hetet csúszik a 10. Főzdefeszt

2015. szeptember 3. 18:42

Szeptember 11. és 13. között és új helyszínen a fővárosi Felvonulási téren, közvetlenül az ARC plakátkiállítás mellett rendezik meg a 10. Főzdefesztet és Street Food Marketet a várható esős időjárás miatt.

A korábban tervezett időponthoz képest egy héttel később, szeptember 11. és 13. között és új helyszínen a fővárosi Felvonulási téren rendezik meg a 10. Főzdefesztet és Street Food Marketet a várható esős időjárás miatt. A 13-i Nemzetközi Félmaraton futóversenyre való tekintettel nem az Olof Palme sétányon, hanem a Felvonulási tér Hősök tere felé eső végén, közvetlenül az ARC plakátkiállítás mellett rendezik meg a fesztivált - közölték a szervezők. Az elmúlt években több magyar kolostor és egyház fogott sörkészítésbe, így idén három új, vallásos lelkületű sörbrandet mutat be a fesztivál. 

 
A Zirci Ciszterci Apátságban, a kolostor pincéjében épült fel Magyarország első valódi apátsági sörfőzdéje a 18. századi zirci főzde szellemi örököseként. A történelmi környezetbe helyezett modern főzde mai felfogásban főzött sörszortimenttel mutatkozik be a Főzdefeszten. A Bakonybéli Szt. Mauriciusz kolostor három fajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség pedig újrateremtette a legendás Szt. István Portert, amelyet ismét Kőbányán, a Monyó Sörfőzdében készítenek. Természetesen a korábbi évek hagyományainak megfelelően a már megszokott klasszikus felhozatal, valamint számos premier és újdonság is várható a fesztiválon, ráadásul a 10. Főzdefeszten először külföldi kézműves sörfőzőket is bemutatnak, ugyanis Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a budapesti fesztivál iránt.
 
Nemcsak a sörök, hanem az ételek kínálata is frissül, a bevált slágerek - mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár - mellett új street-food standokat is felállítanak a Street Food Marketen. Az Olof Palme sétány nagy terei és a főutak mellett kisebb, "intim" sörkerteket is kialakítanak a szervezők. A háromnapos fesztiválon díjakat is átadnak: kiosztják az Év kedvenc söre, az Év sörfőzdéje és az Év legjobb sörcímkéje díjat. A fesztiválról további információk a www.fozdefeszt.hu oldalon találhatók.
A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/16806