Megszűnt a Cink.hu

2015. szeptember 3. 17:40
Szily László a Cinken jelentette be, hogy az oldal az amerikai tulajdonos döntése nyomán megszűnik. Mint írja, tavaly az olvasók számának megduplázását határozták meg a folytatás feltételeként, ez pedig nem sikerült. Elvileg lenne lehetőség az oldal továbbvitelére, a szerkesztő azonban nem tartja valószínűnek, hogy így lesz.

Hoppá, vége a Cinknek” – ezzel a címmel jelentette be az oldalon Szily László, hogy megszűnik a Cink.hu.

Szily azzal indokolja az amerikai Gawker Media által üzemeltetett portál felszámolását, hogy az eleve csak kísérleti projekt volt, és mivel ennek során mindent kipróbáltak, amit szerettek volna, nincs értelme folytatni. 

Miután az előre kitűzött elképzeléseket teljesítették, egyéb ötlet híján, új célnak azt találta ki tavaly a Gawker, hogy egy év alatt duplázzák meg az olvasók számát. Ez nem sikerült, Szily szerint részben a nem finanszírozott Facebook-posztok felhasználókhoz való eljutásának megváltozása miatt. A felületet adó Kinja pedig éppen a Facebook monopóliumának megtörésében érdekelt, így a szponzorált posztok ötlete fel sem merült.

Az olvasottságra azonban így sem panaszkodik az újságíró. „A méretünkhöz képest szinte aránytalanul jól olvastak minket a mindenoldali politikusok, az értelmes urbánusok és a médiapiócák” – így Szily.

Az oldal szerkesztője arról is írt, hogy az induláskor az volt a terv, hogy az akkor átalakulóban lévő magyar médiapiacon az egyetlen független online sajtótermék pozícióját foglalják el – a változások azonban nem ebbe az irányba mutattak, a magyar sajtóban maradtak más független orgánumok is.

Szily Kosztolányi versével záruló búcsúírásából kiderül, a tulajdonos nem tünteti el az oldalt, egyszerűen csak kilép mögüle, és átadja az üzemeltetés lehetőségét az eddigi szerkesztőknek. Ő azonban mégsem kívánja folytatni, de levezetésként néhány poszt még megjelenhet.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszer is elég ez a jó hír:-)))

Csoda hogy eddig bírta. Lacit a közmunka segíti a munkapiacra

Ennyi és nem több.

"A Cink azért szűnik meg csak így hipphopp, mert eleve nem normális sajtótermék volt" írja Szily a másik posztnál.

"Így tavaly nyár végén végül azt találta ki a tulajdonos, hogy mivel célok nélkül működni nincs értelme, próbáljuk ki azt, hogy képesek vagyunk-e közel megduplázni az olvasottságunkat egy év alatt. Ha igen, akkor folytathatjuk.

Nem voltunk képesek."

"A tendencia természetesen az, hogy minden alkalommal egyre kevesebb lájkolóhoz jutnak el a kitett dolgok. A Facebook ezzel szorítja rá a céges felhasználóit arra, hogy egyre inkább pénzzel vásárolják meg azt az elérést, amit korábban alapszolgáltatásként ingyen kaptak és megszoktak. "

"NINCSEN INGYENEBÉD"

"Korábban egész életemben nagy szerkesztőségekben írtam, most már tudom, hogy ehhez képest szinte burokban. Napi egy jól megírt cikkel jani lehetett az ember, úgy, hogy tényleg semmi másra nem kellett koncetrálni, mint hogy az az egy darab a lehető legjobban sikerüljön. "

Nem sikerült. Mandi pedig tolta rendesen..

remélem UP-t utasítják vegye át Szilyt, a csúcsposztolót a Soros444-hez. Gyuri bá' sem 30 éves már..

Olvashatod. A galamus.hu-n.

Bizony az.
Aki "értelmes urbánusok"-ként jellemzi a célcsoportot, az ne várjon nagy növekedést.
Kicsi az a kibuc.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés