Ferenc pápa: Az ajtajukat bezáró templomok csak múzeumok

2015. szeptember 9. 12:28
Újra a menekültek befogadásáért szólalt fel Ferenc pápa, aki szerint az egyház ez rendkívüli család és nem egy különleges, zárt szekta; azok a plébániák és templomok pedig, akik bezárják az ajtajukat a rászorulók előtt, nem templomok, hanem csak múzeumok.

Ismételten a templomok és egyházi intézmények megnyitását szorgalmazta a rászorulók előtt Ferenc pápa a migránsválsággal összefüggésben a Szent Péter téren, szerdai általános audienciáján. Ferenc pápa a szavait hallgató húszezer hívő előtt úgy fogalmazott, hogy az ajtajukat bezáró templomokat és plébániákat nem lehet templomoknak nevezni, hanem múzeumoknak. „Az egyház (...) rendkívüli családnak számít, nem pedig különleges, zárt szektának - mondta Ferenc pápa. Hozzátette, hogy az egyház befogadó otthon, amelynek kapui mindig nyitva állnak”.

A katolikus egyházfő vasárnap arra szólította fel egyházát, hogy a plébániák és más egyházi intézmények fogadják be a bevándorlókat. Ezt követően Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki kar (Cei) elnöke úgy nyilatkozott, hogy ha a több mint 27 ezer olasz plébánia mindegyike befogad egy bevándorló családot, több mint százezer embernek tudnak segítséget nyújtani. A Vatikán két bevándorlócsaládot fogad be.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

lehetne azt is mondani, hogy mivel üres a pápai lakosztály, a Vatikán fogadjon be még több migránst. Ez túl hétköznapi poénkodás lenne.

Viszont a pápa szeptember 19-én Kubába utazik, majd szeptember 23-án találkozik Obama elnökkel is.

Ennek apropóján már üzenhetne valamit előre, például azt, hogy az USA állítsa le a demokratizálási hullámot, külföldi beavatkozásait, s hozzon létre egy olyan nemzetközi koalíciót, amely azonnal hozzákezd az érintett országok stabilizálásához, a rend helyreállításához.

Szép dolog a humánus hozzáállás, de amit a pápa szorgalmaz az majdnem olyan, mintha a keresztényeket megint az oroszlánok elé vetnék. A pápa végképp elvesztette realitásérzékét, az ilyen idős embereknek tudnia kellene visszavonulni, követhetné elődje példáját.

Arra is megadjak a valaszt a szent konyvek, peldaul a Malleus Maleficarum.

Ott a pont.

Aki valaha akar csak egy haborut is atelt, az soha a budos eletben nem dob el elelmet vagy vizet.

Azért Jézus esetében sehol nem olvasok tartós befogadásról. Akiket meggyógyított, azokat a saját lábukra állította, hogy éljék az életüket.

Akik évszámra Jézussal jártak, azok maguk az apostolok voltak, akik képviselték is Jézust a világban.

Ha ezt veszem analógiaként, akkor egy plébániának nagyon nincs olyan dolga, hogy meghatározatlan időre befogadjon egy-egy családot. Konkrét szükségben konkrét segítséget dolga nyújtani.

Újra emlékeztetek a Didachéra és a bencés regulára: a vendéget három napig úgy kell fogadnunk, mint Krisztust. A negyedik naptól dolgoznia kell, mert onnantól nem vendég többé, hanem a közösség tagja.

Malachiás megjósolta,ez lesz az utolsó pápa. A jóslatok néha beteljesednek,Őszentsége lehetne kissé óvatosabb

A kereszt eltakarása nem túlzott alázat.
Annál sokkal több.

Ha igaz! Mármint a hír...

"aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt."

Ennyi. Sajnos.

Válaszok:
ottapont | 2015. szeptember 14. 15:46

"Benedek pápa nemzeti karakteréből adódó népszerűtlensége hiányzik nekem mostanában."

Nekem is.

Pedig milyen fantasztikus tudású teológus, Jozef Ratzinger! Nemhiába volt II. János Pál pápa tanácsadója.

Micsoda arrogancia az egyik oldalon, és micsoda önfeladás a másikon!

Az izraeli küldöttség másik két (az impertinens nővel szembenálló) tagjának diadalmas és gúnyos mosolya önmagáért beszél!

Akkor is eltakarta a keresztet amikor Izraelben a vezető rabbikkal tartott megbeszélét. Nem akarta megsérteni az érzékenységüket, állítólag.

http://saltandlighttv.org/blog..

http://4.bp.blogspot.com/-zYHU..

Válaszok:
ancilla | 2015. szeptember 15. 15:54

Ezt nagyon rosszulesik látnom.
Nem is tudom, mit lehetne erre mondani.
Jobb, ha semmit.

Válaszok:
ottapont | 2015. szeptember 15. 18:02
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés