Csík, Presser, Rúzsa Magdi a magyar népdal napján

2015. szeptember 11. 11:32
Többek közt Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, Presser Gábor és a Virtuózok is fellépnek a hétvégén, Martonvásáron, a magyar népdal napján, pontosabban hétvégéjén. Lesz Rendhagyó Prímástalálkozó is.

A Virtuózok, az Alma Együttes, Rúzsa Magdi, a ByTheWay, a Csík Zenekar és Presser Gábor, a Fitos Dezső Társulat, a Rendhagyó Prímástalálkozó, valamint a polgármesterek kórusa is fellép az idei magyar népdal napján péntektől vasárnapig Martonvásáron. A magyar népdal napját tavaly rendezték meg először Martonvásáron, a magyar dal napjához kapcsolódva. A hagyományok megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény nagy sikert aratott, idén immár egy egész hétvégét szentelnek a koncerteknek és a különböző programoknak szeptember 11-től 13-ig - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 
A nyitónapon, pénteken este a Virtuózok lépnek fel. Az ország legkiválóbb komolyzenei tehetségei a klasszikus zenei produkciók mellett számos meglepetéssel készülnek a magyar népdalokhoz kapcsolódóan. Szombaton egész nap programokkal várják az érdeklődőket: az óvodások délelőtti műsora és a Veszprémi Kabóca Bábszínház előadása után délután az Alma Együttes koncertje következik. Ezt követően az LGT Emlékzenekar játszik, majd Rúzsa Magdi és a ByTheWay lép fel. A napot retró diszkó zárja Dj Lottersszel.
 
Vasárnap délelőtt a Langaléta Garabonciások köszöntik a látogatókat, amit a Dalárdatalálkozó követ dinnyésiekkel, tordasiakkal, pázmándiakkal, székesfehérváriakkal és váliakkal. Fellép a járás településeinek polgármestereiből (alpolgármestereiből, jegyzőiből, képviselőiből) alakult kórus is, amely az idei Utazás kiállításon való fellépése után kizárólag a martonvásári színpadon látható.
 
A Dankó Rádió élő közvetítéssel jelentkezik a magyar népdal napjáról. A helyszínről közvetítik a Martoni ebédhez szól a nóta című műsort, amelyet Kacsó Hanga, a Fölszállott a páva győztese, a Csík Zenekar és vendége, Presser Gábor, a Tata Helyőrség Zenekar, valamint a Fitos Dezső Társulat követ. A magyar népdal napját a Rendhagyó Prímástalálkozó zárja, a résztvevők között lesz Herczku Ági, Lakatos Róbert, Vizeli Balázs és Bede Péter. 
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában