Jó dolog kemény csajt játszani

2015. szeptember 14. 8:10

Gryllus Dorka
Index
Jó dolog kemény csajt játszani, főleg mert nálunk valahogy még mindig a pasiközpontú történetmesélés a divat. Interjú.

Nem félsz attól, hogy a Víkend miatt a rendezők beskatulyáznak női akcióhősnek?


Nem. Jó dolog kemény csajt játszani, főleg mert nálunk valahogy még mindig a pasiközpontú történetmesélés a divat. Ritkán adódik olyan alkalom, hogy egy nő vadászpuskával rohangálhat egy filmben. De szerencsés vagyok, mert nagyon széles palettáról kapok szerepeket. A legutolsó filmemben, a Die Kleinen und die Bösenben totál más vagyok, mint a Víkendben: egy cuki lány, aki csak úgy sodródik az életben, minden jó és tökéletes neki, miközben azt sem tudja, hol van. Úgyhogy nem érzem, hogy be lennék skatulyázva, eléggé különböző filmekben játszom, és remélem, a jövőben is sokféle szerepet kapok.

Hogy tudod összeegyeztetni a magyar filmeket és a hazai színdarabokat a külföldi karriereddel most, hogy már közös gyereket is neveltek Simon Kornéllal?

Megpróbáljuk összehangolni a városokat, ahol épp játszunk. Kornél most Győrben rendez, onnan néha este haza tud jönni Budapestre. Nekem szeptember végén Bécsben lesz egy színházi projektem, szerencsére a Budapest-Győr-Bécs-útvonal is könnyen teljesíthető. Hála istennek egyelőre azért mindig felváltva volt olyan elfoglaltságunk, ami miatt utazni kellett. Így valamelyikünk mindig tudott Somával lenni, amíg a másik forgatott vagy a színházban volt.

A Félvilágról is kérdezhetek? Kit alakítasz ebben a filmben?

Mágnás Elzának két cselédje van a filmben, én vagyok közülük az idősebbik. A banya. A Félvilágot Montrealban nagyon fogadták, én is csak kapkodtam a fejem, olyan izgalmasak a csajok. Amúgy is nagyon jó munka volt Kovács Patríciával és Döbrösi Laurával. És hát Kulka, aki akkorát játszott, hogy beszarsz! Iszonyúan jó színész, igazi világsztár. Kíváncsi leszek, mit fognak hozzá szólni a nézők.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Láttalak Dóra a Nőnyugatban. Harmatgyenge voltál.

És, hogy Kulka világsztár lenne? Még magyar viszonylatban sem.

Be kell valljam én már az utóbbi évek filmtermését nem is nézem, gyakran a tv-ben sem, mert zavar ez a nőiesítési erőlködés.
Persze tudom, filmen bármi eljátszható és előadható, az is hogy 50 kilós hátközépig érő hajzuhatagos törékeny lánykák szakmányban ütik ki a 100 kilós izompacsirtákat.
Azután az is előadható a filmen, hogy ma már minden rendőrfőnök, minden rendőrkapitány és minden csoportvezető, - nő.
Én megértem Gryllus Dorkát, hogy élvezi a kemény nő szerepét, de a filmipar túltolta már ma is a bringát.
Ma már nem csak a nők lettek a filmen szupermanek, de a férfiakra is irreális produkciók vannak rákompjúterizálva.
Bizonyára tetszik a férfi nézőnek, hogy egy máskülönben inkább szexi, mint törő-zúzó típusú nőt tengerésztisztnek, vadászrepülő vezetőnek, kommandósnak felöltöztetnek nagyon raffinált módon, vagy 1 kilónál nem nehezebb rémisztő kinézetű fegyverimitációkat adnak a kezükbe, de énnekem már a torkomig ér ez a giccs.
Meg az is, hogy a karakán és a szöget fején találó, az lassan csak a női figura lesz, a férfiak pedig halomra hullanak, mint ősszel a legyek.
Hollywood a züllés útján jár. Nem csoda, hogy a megújulást keresi, mert rájöttek, hogy a számítógéppel előállított filmekre kezd ráunni a közönség.
Nekem a 30-40 évvel ezelőtti filmeknél állt meg az idő, amikor még megpróbáták a szuperséget a hihetőség határain belül tartani.

Kulkával kapcsolatban viszont igazat adok Dorkának, valóban sztárrá érett, és ezt akkor is vállalom, ha politikailag nagyon távolinak érzem. De az egy más terület.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában