Venezuelai filmé lett az Arany Oroszlán

2015. szeptember 14. 7:53
Lorenzo Vigas venezuelai rendező Desde Allá (Távolról) című filmje nyerte el a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán-díjat a 72. velencei filmfesztiválon. A legjobb színésznek és színésznőnek járó Copa Volpit a francia Fabrice Luchini, a L'Hermine című film sztárja és az olasz Valeria Golino, a Per Amor Vostro főszereplőnője kapta az Alfonso Cuarón vezette nemzetközi zsűritől.

Lorenzo Vigas venezuelai rendező Desde Allá (Távolról) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán-díjat a 72. velencei filmfesztiválon szombaton este az Alfonso Cuarón vezette nemzetközi zsűritől, írja az MTI.

 
A legjobb rendezőt jutalmazó Ezüst Oroszlán-díjat az argentin Pablo Traperónak ítélték oda El clan (A klán) című filmjéért. A zsűri nagydíját a Charlie Kaufman és Duke Johnson rendezőpáros nyerte el Anomalisa című stop-motion animációs filmjéért.
 
A legjobb színésznek és színésznőnek járó Copa Volpit a francia Fabrice Luchini, a L'Hermine című film sztárja és az olasz Valeria Golino, a Per Amor Vostro főszereplőnője kapta. A legjobb fiatal színész díját a ghánai Abraham Attah nyerte el, a Beast of No Nation című filmben nyújtott alakításáért.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Naná, hogy buzikról szól ... tehát díjat neki(k)! :))
(szerencsétlenek)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés