Hujber játssza Hujbert

2015. szeptember 23. 12:02
Hujber Ferenc hullámokkal teli első negyven éve, életének eddig mélyen elhallgatott titkai is színpadra kerülnek november végén, a Negyvenen vagyok című új darabban. A színházi eszközöket és filmes megoldásokat ötvöző előadás a Broadway deszkáin már jól ismert és rendkívül sikeres One-Man-Show műfaj első hazai produkciója, melyben a főhőst és az életében felbukkanó összes fontosabb karaktert Hujber Ferenc alakítja.

Életének legizgalmasabb és egyben legnehezebb szerepére készül Hujber Ferenc. A hazai színházi világ nagy „fenegyerekének” viharos, hullámokkal teli élete kerül színpadra, saját előadásában. „Születésről, gyerekkorról, főiskolai évekről, karrierről, a londoni kalandról, bulvár szereplésekről, megcsúszásokról, alkohol problémákról, családi zűrzavarokról, hazugságokról, sikerekről, összeomlásról, majd az újrakezdésről” – mondja a főhős, aki nem csupán önmagát, de az eddigi életének sorfordító karaktereit is egymaga, saját színészi kelléktárára hagyatkozva alakítja.

 
A darab egy mérföldkő a hazai színháztörténelemben, hisz’ nem fordult még elő, hogy egy színész saját életét alakítsa a színpadon, kendőzetlen őszinteséggel. „A Broadway deszkáin teltházzal működő műfaj, a One-Man-Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó életrajzi szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, nagyon intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc” – meséli a darab írója, Banner Szűcs Loránd, a színházi-filmes szakemberekből álló és egyedi előadásokat létrehozó Banner Comedy egyik alapítója. Hatalmas szellemi és fizikai feladat a színésznek, hisz’ szünet nélkül, másfél órán keresztül játssza váltakozva önmagát, s az életében felbukkanó karaktereket.
 
A darab egyedisége még a formai megoldás is, mivel a színen a színház és a film eszközei keverednek, melyben feltűnnek majd családi fotók, archív felvételek, filmbejátszások és frissen forgatott illusztrációk. „Egy nagyszabású, látványos, előadásra, ha úgy tetszik egy show-ra készülünk, melynek nemzetközi színpadokon már komoly hagyománya van, itthon azonban a Negyvenen vagyok című produkció során találkozhat ilyennel először a hazai közönség” – teszi hozzá Banner. A Negyvenen vagyok előadást a legendás Simó-osztályban végzett és filmjeivel számos fesztivált megjárt Erdélyi Dániel rendezi, aki a népszerű, szituációs játékon alapuló színházi-televíziós műsor, a Beugró rendezője is. Az előadás november végén kerül színpadra, a RAM Colosseumban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában