Újra tehetségek után kutat az A38

2015. szeptember 23. 11:39
Szeptember 30-ig lehet nevezni öt műfajban az A38 hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutató versenyére, a Talentométerre.

Szeptember 30-ig lehet nevezni az A38 hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutató versenyére, a Talentométerre, amelyet immár ötödször rendeznek meg. Idén is öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hiphop/reggae, dzsessz) nevezhetnek a versenyre a feltörekvő zenei egyéniségek és tehetségek a www.talentometer.hu honlapon. A versenyre nevezők szeptember 30-tól szakmai zsűri elé kerülnek, ebben ezúttal Busa Pista (Irie Maffia/Zuboly), Papp Szabolcs (Supernem), Farkas Zoltán (Ektomorf), Gaya Arutyunyan (Deti Picasso/Wattican Punk Ballet) és Premecz Mátyás (Kéknyúl) szerepel. Ők választják ki azt a műfajonkénti kilenc indulót, akik az őszi elődöntő szakaszban az A38 hajó színpadán élőben is megmutathatják tehetségüket. A Talentométer honlapján a versenyzőkre a közönség is szavazhat, a legnépszerűbb előadók közül műfajonként egy szintén bejut az elődöntőbe. 

 
A több hónapot átívelő rendezvény csúcspontja a december 13-i döntő, amely szintén az A38 koncerttermében lesz. Itt derül ki, hogy az öt kategóriában kik lesznek a győztesek. Ők és a közönségszavazáson legjobban szereplő együttes viheti haza a díjakat. Utóbbiak között szerepel lemezfelvételi lehetőség, koncertklip elkészítése, nyári fesztiválfellépések, valamint a Petőfi Rádió és Televízió különdíjai: egy teljes Akusztik és Eleven című adás. A tehetségkutatóra az elmúlt három kiírásban évente több mint ötszáz zenekar nevezett, tavaly már százezres nagyságrendű volt a közönségszavazatok száma, a Talentométer segítségével több együttes vált azóta ismertté.
 
A tavalyi Talentométerhez hasonlóan idén is koncertfotó-pályázattal egészül ki a könnyűzenei tehetségkutató: november 2-ig lehet feltölteni élőzenei, koncertprodukciókat vagy -szituációkat ábrázoló fotókat a fotopalyazat.talentometer.hu oldalon. A zsűri ezek közül 25-öt választ ki, ezeket december 13-án kiállításon mutatják be az A38 kiállítótermében. Itt is lesz közönségszavazás, november 2-ig a fotopalyazat.talentomter.hu honlapon. Idén először a Talentométer része egy kreatív játéktervező pályázat, amelynek Mérő László a zsűrielnöke. Itt dizájn-, kézműves-, egyedi tervezésű asztali, logikai vagy társasjátékokat várnak, illetve egy másik kategóriában mobiltelefonra vagy tabletre készült játék-alkalmazásokat. A részletes kiírás a kreativjatek.talentometer.hu oldalon olvasható.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés