Októberben nyit az Art+ Cinema

2015. szeptember 25. 15:37
Október 1-jén nyit az Art+ Cinema: a korábban Örökmozgó Filmmúzeum néven működő filmszínház nem vész el, csak átalakul.

Október 1-jén nyit az Art+ Cinema. A korábban Örökmozgó Filmmúzeum néven működő filmszínház artmoziként működik tovább az üzemeltető Vertigo Média kft., valamint az ingatlantulajdonos Budapest Film Zrt. megállapodása értelmében. Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút 39. szám alatt 1912 óta működik mozi, amely az évtizedek során számos átalakítás mellett több néven is üzemelt már. A korábban Royal Nagymozgó, Vesta, Pentele, Mátra és Örökmozgó néven is működő filmszínház Art+ Cinema néven nyitja meg ismét a kapuit - olvasható a Vertigo Média kft. MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A mozit felvették az Artmozi Egyesületbe, és a nyilvántartásbeli változásokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is rögzítette. Az Art+ Cinema nagyterme felveszi Lugosi Béla nevét, tisztelegve ezzel az egykor Olt Arisztid néven kiemelkedő magyar színészi pályát befutott, majd 1920-ban az Egyesült Államokba emigrált és ott hollywoodi sztárszínésszé vált művész nagysága előtt.

 
A Lugosi Béla teremben decemberben látható lesz a Rendkívüli mesék (Extraordinary Tales, rendezte: Raul Garcia) című egészestés spanyol animációs film, amely Edgar Allan Poe öt rémtörténetének különböző stílusú adaptációja, és az antológia egyes sztorijait olyan alkotók mesélik el, mint - az archív felvételről megszólaló - Lugosi Béla, valamint Roger Corman, Christopher Lee, Guillermo del Toro és Julian Sands. Az Art+ Cinema napi több előadásban artfilmeket vetít majd, ősszel premierként olyan díjnyertes fesztiválkedvenceket tűz műsorra, mint a Berlinale-díjazott Victoria, az idei cannes-i filmfesztivál zárófilmje, az Ég és jég között, a Cannes-ban gálavetítésen (Special Screening) bemutatott Barbet Schroeder-film, az Amnézia, valamint Fekete Ibolya új filmje, az Anyám és más futóbolondok a családból. A mozi műsorát emellett a Globe Színház és a Royal Shakespeare Company előadás-közvetítései, valamint filmklasszikusok vetítései is színesítik, a programok a Pannónia Entertainmenttel együttműködésben valósulnak meg.
 
Az október 1-jétől látható filmek Gaspar Noé Szerelem, Thomas Vinterberg A vadászat című drámái, a Rio, szeretlek!, és a Samba című romantikus film, A Bélier család című családi vígjáték, valamint Shakespeare Tévedések vígjátéka című színházi felvétele a Globe Színház előadásában. A gyerekprogramok keretében hétvégén diavetítés és a Postás Pat: A mozifilm várja a családokat. Az Art+ Cinemában filmklub, filmhetek, filmfesztiválok is várják majd az érdeklődőket. A Cortex Filmklub kéthetente keddenként 18 órai kezdettel tart filmvetítést és vitát meghívott pszichológusok és filmesek részvételével. A szervezők a pszichológia bizonyos témái mentén választanak filmeket, amelyeket a meghívott előadókkal közösen vitatnak meg. A Cortex Filmklub első őszi vetítése a mozi megnyitása előtti főpróba lesz, szeptember 29-én, kedden, amikor Gaspar Noé Szerelem című filmje lesz látható. Az ősz folyamán az Art+ Cinemában tartják meg a Faludi Ferenc Akadémia filmklubjait és nemzetközi amatőrfilmszemléjét is. A mozi előterében filmes bolt lesz, ahol filmek, könyvek és ajándéktárgyak közül válogathatnak az érdeklődők. Az előtérben hamarosan kávézó is nyílik.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában