Új zenei utakat és kifejezésmódokat keres az UH Fest

2015. szeptember 28. 9:28
A kísérleti elektronikus, avantgárd, perifériazenék találkozóján Dean Blunt mellett fellép idén Phill Niblock, Rashad Becker, James Hoff, Helena Hauff, DJ Nigga Fox, de lesznek előadások, beszélgetések komponistákkal, sőt a Dorota gitárosa, Somló Dávid egy többhelyszínes, budapesti alagutakban zajló performanszát is bemutatja.

Az őszi koncertszezon egyik meghatározó programsorozata az idén szeptember 27. és október 4. között rengeteg helyszínen zajló UH Fest, a kísérleti elektronikus, avantgárd, perifériazenék találkozója. Dean Blunt mellett fellép idén Phill Niblock, Rashad Becker, James Hoff, Helena Hauff, DJ Nigga Fox, de lesznek előadások, beszélgetések komponistákkal, sőt a Dorota gitárosa, Somló Dávid egy többhelyszínes, budapesti alagutakban zajló performanszát is bemutatja. 

 
Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye. 2001 óta 7 fesztivál és számos egyszeri koncert alkalmával több mint 40 ország, 450 zenésze lépett fel. Az idei fesztivál helyszínei többek között a G3, a Toldi, a Larm, aBudapest Jazz Club, és a Capella.
 
A szervezők különös hangsúlyt fektetnek a nem konvencionális megközelítések és egyedi, nemzeti színterek bemutatására, melyeket gyakran hagynak figyelmen kívül a helyi médiumok és a nagy tömegfesztiválok szervezői - írják. Alapelvük, hogy a programok összeállításakor átlépjük a szorosan vett műfaji határokat; hogy eltérő stílusú és hangvételű előadókat állítsanak egymás mellé. Az UH Fest, UH Est és UH Demo események szervezője a non-profit alapon, önkéntesek segítségével működő Ultrahang Alapítvány. Az UH Fest helyszínei többek között a G3, a Toldi, a Larm, aBudapest Jazz Club, és a Capella. Részletes program itt olvasható
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés