Nem Simicska Lajos hitelességéről beszélek

2015. október 2. 17:20

Veiszer Alinda
Magyar Narancs
Ha most Simicskának van egy olyan szándéka, hogy az elmúlt időszakot kompenzálva például segítse a NER-en kívüliek munkáját, akkor hurrá. Interjú.

Tudod magad függetleníteni a ténytől, hogy a csatorna tulajdonosa Magyarország legnagyobb oligarchája, és a hirtelen jött szakmai hitelesség oka az, hogy ő és a kormányfő már nem barátkoznak egymással?

Szerintem akkor beleszállni valamibe, amikor a tulajdonos már nem a kormányfő barátja, az lehet vitatható döntés, valószínűleg az, de szerintem a lényege mégis az, hogy nem egy olyan oligarchával kezdtem együttműködni, akinek a neve a közvéleményben éppen összefonódik a korrupcióval, hanem egy olyan tévéhez jöttem, ahol a tulajdonos politikai kapcsolatai eltűntek. Ahol a piacról kell megélni. Tényleg nem a felmentés szándékával mondom, de az is egy létező stratégia, főleg külföldön látni rá példát, hogy azok a milliárdosok, akik vitatható körülmények között szerezték a vagyonukat, kompenzálni kezdenek. Hogy bűntudatból vagy imázsépítésből, azt nem tudom, de jó célra kezdik költeni a pénzüket. Ha most Simicskának van egy olyan szándéka, hogy az elmúlt időszakot kompenzálva például segítse a NER-en kívüliek munkáját, akkor hurrá.

A korábbi nyilatkozatai alapján inkább a düh munkál benne, mint a bűntudat. Felmerül, hogy a Hír Tv átalakulásának az oka is a bosszúvágy.

Egyáltalán nem látok rá a döntéshozatali mechanizmusokra, de az tény, hogy a műsorkészítésbe nem szól bele. Amit ő megtehet, az maximum az, hogy új vezetőket nevez ki.

Neked elfogadható, hogy egy olyan személynek dolgozol, aki úgy lett gazdag, ahogy?

Nem örülök neki. Ugyanakkor nagyon kevés olyan helyet ismerek, ahol azt mondhatom a tulajdonosra, hogy makulátlan és transzparens.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én már semmin sem lepődök meg.

Veiszer a női Friderikusz.
Nagy füst, kis láng.

Létezhet olyan magyar,aki a Nemzet Együttműködés Rendszerén kívül van ?

Bevallom, nem olvastam el a hozzászólásokat. Amennyiben egy árufeltöltő, egy lakatos, egy pedagógus, egy orvos,egy gyógyszerész, egy villanyszerelő, egy gazdálkodó, egy állatkerti gondozó,s lehetne folytatni a sort, szóval ha egy társadalmilag hasznos emberről szólna visszatérően a történet, akkor megtettem volna.

de amikor egy haszontalan, viselkedés- és szerepzavaros pszichopata roppant unalmas és irritáló ömlengéseit teszi közszemlére a mandiner, az már sajnálatos. Valami nincs rendjén.

Ennyire téma szegény nem lehet a mandiner. Akkor már e helyett foglalkozzunk bővebben a méhekkel. Az jobban érdekelne.

A Hír TV, a Lánchíd Rádió, a Magyar Nemzet Simicska csicskása lett, az ott dolgozók meg akarnak élni, el akarják tartani a családjukat. Ennyi, nem kell ezen moralizálni. Az igényes néző, hallgató, olvasó ezeket már átugorja, mély együttérzéssel a még ott rekedt, magukat el nem adó, köpönyeget nem forgató kevés magyar iránt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés