100 szóban Budapest

Egy kaland leírása az idei legjobb 100 szó Budapesten

2015. október 3. 11:47
Kihirdették a 2015-ös 100 szóban Budapest pályázat legjobb pályamunkáit. Az első helyezett Koblencz Zsuzsanna Kaland című műve lett, amely két idős hölgy élményeiről ír egy villamoson.

Kihirdették pénteken a 100 szóban Budapest pályázat legjobb pályamunkáit. A beérkezett pályamunkák közül Koblencz Zsuzsanna Kaland című műve lett a legjobb, a második helyen Molnár Nikolett végzett Apu című írásával, a harmadik pedig Csabai Ágnes lett Szivárvány című alkotásával. A három díjazott közül csak egy lakik a fővárosban – közölték a szervezők.

A legjobb tizenkét történetet és a hozzájuk kapcsolódó illusztrációkat a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében állították ki a Bálna Budapestben. A kiírásra beérkezett legjobb száz írást kötetbe foglalták.

A pályázatra Budapestet legfeljebb száz szóban bemutató írásokkal bárhonnan lehetett jelentkezni. A tematikus megkötés nélküli, százszavas történetek közül a Winkler Nóra újságíró, Nagy Dániel Viktor színművész és Szőllőssy Balázs, a Fiatal Írók Szövetségének tagja által alkotott zsűri választotta ki a legjobbakat.

A legjobb pályamunkák a 100 szóban Budapest Facebook oldalán olvashatóak. A győztes pályamű itt is olvasható:

„Koblencz Zsuzsanna: Kaland

A villamos közepetáján hegynyi nagy ember kapaszkodik. Rajta lánc, fülbevaló, tetoválás, minden, ahogy kell. A Jászai Mari téren mellé sodródik két egérszerű öregasszony – két kis homokdomb a Pireneusok lábainál. Ők nem érik fel a kapaszkodót, ráadásul olyan helyen állnak, ahol deréktájban sincs fogódzójuk. Így aztán a villamos egy váratlan, jókora rándulásánál balról is, jobbról is derékon ragadják az óriást, majd ijedten elengedik.

Amikor ez megismétlődik, az egyik öregasszony kuncogni kezd. Harmadjára már mind a hárman nevetnek. Az óriás a kis öregek merészségén, az öregasszonyok valószínűleg ugyanezen. Egyszer az életben ki merték próbálni, na. És elsőre sikerült!”

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés