A színpadon is költő vagyok

2015. október 8. 12:39

Pion István
Kulter
Ma már nem kötnek belém csak azért, mert a Magyar Nemzetnél dolgozom. Inkább jó értelemben vett csodálkozással találkozom, olyankor pedig örülök, hogy sikerült lebontanom az előítéleteket. Interjú.

Több más slammerhez hasonlóan te is több lábon állsz. Irodalom, film, zene… Melyik terület élvez prioritást nálad?


Engedd meg, hogy a költészetet és a slam poetryt egy kalap alá vegyem, és így mondjam rájuk, hogy prioritást élveznek. Az újságírás és a szerkesztés a második, ezekből élek. Az viszont, hogy játszottam a Saul fiában, csak annak köszönhető, hogy szeretek kipróbálni mindent, amiről úgy gondolom, hogy jó hatással lesz rám, szóval nem vagyok színész.

A Színész Bobbal közösen életre hívott zenekarotok, a Gourmand első albuma nemrég jelent meg, Mindenevő címmel. Az anyag többek közt azért is érdekes, mert az első magyar spoken word lemez.

Összesen nyolcan vagyunk a zenekarban, Kristófon és rajtam kívül mindenki zenész, jazzt, funkot, némi hip-hopot játszanak, és ezek a stílusok megmutatkoznak a lemezen is. Ha jól tudom, hivatalosan valóban ez az első magyar spoken word lemez (a spoken word zenére előadott slam poetry – a szerk.), a CD hangmérnöke, Puha Szabolcs ezért is örült különösen a munkának. Itthon még nem hallott hasonlót, így végre nem kellett a hagyományokat figyelembe vennie, csak saját magára hagyatkozhatott a hangzás kialakításakor. De így voltunk ezzel mi is, úgyhogy iszonyúan kíváncsiak vagyunk a közönség visszajelzésére. A lemezbemutató erre elég jó alkalomnak ígérkezik, amely október 28-án lesz az A38-on.  Ott lesz velünk Simon Márton is, aki szintén közreműködik egy dal erejéig a lemezen, és Judie Jay, aki a Slágergyanú című számunkban segédkezik majd nekünk. (...)

Korábban a Magyar Hírlapnál voltál, jelenleg a Magyar Nemzet kulturális rovatát szerkeszted. Szoktak érni politikai felhangú támadások? Hogyan kezeled ezeket?

Korábban értek politikai támadások, innen is, onnan is, de igyekeztem ezeket a helyükön kezelni. Ma már nem kötnek belém csak azért, mert a Magyar Nemzetnél dolgozom. Inkább jó értelemben vett csodálkozással találkozom, olyankor pedig örülök, hogy sikerült lebontanom az előítéleteket.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában