Evés vagy olvasás? Mindkettő!

2015. október 14. 16:49
A Petőfi Irodalmi Múzeum Budapest Transzfer fesztiválja az irodalom és a gasztronómia között keresi az átjárásokat október 15 és 18 között. A rendezvény a Heti Betevőt is támogatja.

Október 15-e és 18-a között idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Petőfi Irodalmi Múzeum a Budapest Transzfert fesztivált, amelyen minden évben az irodalom és egy teljesen eltérő terület közös metszetét vizsgálják. Idén a „transzfer” az irodalom és a gasztronómia között jön létre. Árverésre kerülnek kedvenc íróink kézzel írott receptjei: Bodor Ádám, Both Gabi, Darvasi László, Dragomán György, Egressy Zoltán, Esterházy Péter, Grecsó Krisztián, Lackfi János, Nádas Péter, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Spiró György, Szabó T. Anna, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Ugron Zsolna, Várady Szabolcs, Varró Dániel és Závada Pál konyhatitkaira és történeteire lehet licitálni. Az ebből befolyt összeg pedig a Heti betevőt támogatja, a szervezetnél önkéntesek osztanak étekt minden héten a Klauzál téren a rászorulóknak.

 
A gasztroirodalomról beszélget majd György Péter, Tarján Tamás és Takács Ferenc, Nagy Gabriella pedig moderál majd, de a PIM udvarán írók fognak főzni, miközben felolvasnak. Meghallgathatjuk Lackfi János Paradicsomleves betűtésztával című kötetének megzenésítését is, városi sétára indulhatunk, ahol felderítjük költők és írók kedvenc törzshelyeit, kocsmatúrázhatunk Budán Péterfy Gergely vezetésével, Petri, Bereményi, Tandori és mások szövegeinek nyomában. A részletes program itt elérhető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés