Erdélyi művészetek Budapesten

2015. október 15. 17:03
Koncertekkel, előadásokkal és tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket az első alkalommal megszervezett Erdélyi Művészek Hete nyilvános budapesti programjai csütörtökön és szombaton.

Az Erdélyi Művészek Hete szervezőinek közleménye szerint csütörtökön 18 órától Józsa Judit szobrászművész tart rendhagyó történelemórát és tárlatvezetést a kizárólag erre az alkalomra összeállított kiállításán a Magyarság Házában. Ezt követően pedig Keresztes Ildikó koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, az eseményen köszöntőt mond Brendus Réka, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának főosztályvezetője, a programsorozat fővédnöke. Október 17-én, szombaton a Marczibányi Téri Művelődési Központban mutatkozik be a kilencéves zongorista tehetség, Struczuj Evelin Zsuzsa, a Transilvanum Alapítvány nehéz sorsú fiatalokat segítő mecénás programjának támogatottja. 

 
Az szatmárnémeti ifjú tehetség után Sabau-Trifu Cristina képzőművész tart előadást a világ számos táján készített alkotásairól és a szakrális művészetről. Az est lezárásaképpen a Franciaországban élő neves zongoraművész, Horváth Izabella ad hangversenyt Koppándi Jenővel, a Nemzeti Filharmonikusok szólóhegedűsével közösen. A programsorozat részeként a Nemzeti Színház határon túli produkciókat felvonultató programjának vendégelőadójaként a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata vehette át a vasárnap a Transilvanum Alapítvány Erdélyi Közösségi Élet Kiválósága elnevezésű díját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés