Pimasz úr tévét vesz

2015. október 19. 13:42

Seres László
hvg.hu
Az előző rész tartalmából: Zsolt és Yvonne nagyon meglepődnek, mert valaki meg akarja venni a tévéjüket, holott az eredetileg nem is volt eladó.

A kormánynak éppolyan fontos volt a TV2 megszerzése, mint az, hogy a magyar valós és online kaszinópiacon csak egyetlen ember maradjon talpon, történetesen a nevezett filmügyi kormánybiztos, ill. valószínű jövendőbeli tévétulaj. A Fidesz törvényhozásán belül valószínűleg külön jogászcsoport foglalkozik a személyre szabott törvényalkotással, s a Lex Vajna ennek a mintapéldánya.

A TV2 akkor mostantól kormányszócső lesz? Nem tudom, nézte-e valaki eddig a Tények c. hírműsort: eddig is az volt. Legalábbis a nyáron távozott, a TV2 üldözötteivel új portált előállító György Bence program- és hírigazgató regnálása alatt, amikor egy baleset, egy lakótelepi tűz és egy háromfejű borjú között egyértelműen a kormány hangján szólaltak meg (vagy ami még fontosabb: maradtak ki) a hírek.

A nap történései a leglebutítottabb bulvár mögé sorolódtak. A reggeli élő műsor vezetőinek állítólag előre megmondták, miről lehet a vendéget kérdezni és miről nem, s beszélik, ha kellett, fülesen súgták meg, mikor kell leállni a kérdezéssel. Amikor pedig a kormányközeli Századvég lemenedzselte a Zuschlag-ügy kommunikációját, a párt kommunikátorai állítólag a stúdióban, személyesen csekkolták a Zuschlaggal készült, szervilis Napló-riportot. Rogán Antal, Habony Árpád és a Fidesz vezetőit a bulvárban elhelyező, elmaradhatatlan Kaminski Fanny enyhén szólva már eddig is otthon érezték magukat a Róna utcában, elképzelni is nehéz, milyen új minőséget lehet még bevinni ebbe a meghitt, barátságos kormány-média viszonyba. Persze, mindig van még lejjebb, ahogy ezt az eddigi szánalmas próbálkozások, a Magyar Idők és a 888.hu is ékesen bizonyítják.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"György Bence program- és hírigazgató regnálása alatt, amikor egy baleset, egy lakótelepi tűz és egy háromfejű borjú között egyértelműen a kormány hangján szólaltak meg "

WTF?

Nem a pufajkás Horn mondta. A kommunista titkorrendőr Megyó mondta.

és nem jobboldalit, bármilyen TV csatornát akar, az vegyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés