Állam elleni bűnök?

Több száz feljelentést tettek Angela Merkel ellen Németországban

2015. október 29. 19:56
A német ügyészséghez csaknem 400 büntetőfeljelentés érkezett az ország kancellárja, Angela Merkel ellen a migrációs válsággal összefüggésben. Ezek többsége állam elleni bűncselekménnyel vádolja a politikust, bár egy neves jogász szerint így szakmailag nem állják meg a helyüket, szerinte más tényállás alapján lehet felelős Merkel. Egy portálon feljelentési mintaszöveg is megjelent.

Németországban több száz feljelentés érkezett a szövetségi legfőbb ügyészséghez Angela Merkel kancellár ellen az európai migrációs válsággal összefüggésben. Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes vádhatóság csütörtökön megerősítette a kancellár ellen százas nagyságrendben beérkező feljelentésekről szóló híreket.

Csaknem 400 olyan büntetőfeljelentést tettek Angela Merkel ellen, amely az ország biztonságát érintő ügyekben illetékes legfőbb ügyészség hatáskörébe tartozik. A hatóság szóvivője a feljelentések tartalmáról nem nyilatkozott, de közölte, hogy valamennyit megvizsgálják. A Focus című hírmagazin hírportálja (Focus Online) és a taz című berlini baloldali-alternatív lap beszámolói szerint a feljelentők mindenekelőtt hazaárulással vádolják a kancellárt.

A Focus Online gyűjtése szerint az egyik feljelentő azt írta, hogy Angela Merkel a Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről szeptember 5-re virradóra hozott döntésével veszélybe sodorta az alkotmányos rendet, és olyan állapotokat idézett elő, amely akár a németek testi épségét és életét is veszélyeztetheti. A feljelentő kiemelte, hogy a „harmadik világból származó, a (német) kultúrától idegen menekültek tömeges és a történelemben példa nélkül álló beáramlása” akár „teljes mértékben alááshatja” Németország alkotmányos rendjét.

A taz szerint nyilvánvaló, hogy a feljelentések özöne jobboldali radikális, populista csoportok tevékenységének tulajdonítható. Egy ismert jobboldali radikális portálon egy mintaszöveget is megjelentettek a feljelentők dolgának megkönnyítésére. Holm Putzke, a passaui egyetem büntetőjogra szakosodott kutatója a Focus Online-nak azt mondta, hogy az ilyen feljelentések teljességgel megalapozatlanok, és a legfőbb ügyészség elutasítja majd őket, egyebek között azért, mert nincsen arra utaló jel, hogy a jelenlegi migrációs folyamatok fenyegetnék Németország fennmaradását, függetlenségét, területi épségét, alkotmányos rendjét.

Ugyanakkor a napokban maga Holm Putzke is felvetette Angela Merkel büntetőjogi felelősségét egy – az egyetem honlapján megjelentetett – jogi szakvéleményében, amely feltűnést keltett a német sajtóban. A kutató szerint ameddig a tartózkodási jogcím nélküli belépés az országba – vagyis az illegális határátlépés – bűncselekménynek számít, addig büntethetők azok is, akik elősegítik az ilyen cselekményt.

Ezen az alapon pedig büntethetők például a vonatvezetők, akik a menedékkérőket Ausztriából Németországba szállító különvonatokat vezetik, de talán a kancellár is, hiszen legalábbis a Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről hozott döntéssel, illetve a döntés meghozatala óta aktívan elősegíti az illegális határátlépést és nem törekedik az ilyen cselekmények beszüntetésére.

A passaui egyetem professzora azonban nem Angela Merkel vagy a vonatvezetők felelősségre vonását szorgalmazza, hanem az ellentmondásos jogi szabályozásra akarja felhívni a figyelmet, és úgy véli, segíteni kell a menekülteken, természetesen a jogszabályi keretek között, amelyeken viszont szükség esetén változtatni is lehet.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkelt ez nem izgatja.
Volt már ilyen a történelemben. Mikor összecsaptak a hullámok, összepakoltak és elhúztak a vízigereblyék.
Nem kell félni, lesz utód, lehet, hogy sokkal rosszabb.

Nem az a gond, hogy Budapestről Osztrákiába, majd Bajorországba mehettek, mert Schengen szerint átmehetnek, sőt vonatra is szállhatnak.
Hanem az hogy meghívást intézett illlegális behatolóknak a kancellár asszony.

Merkel keresztezte a német polgárt a migránssal.
Mi lett belőle?
????
Migrénes német.

"A kutató szerint ameddig a tartózkodási jogcím nélküli belépés az országba – vagyis az illegális határátlépés – bűncselekménynek számít, addig büntethetők azok is, akik elősegítik az ilyen cselekményt."

:D touché!

Németországban megszűnt a szólásszabadság. A Krone szerkesztője lemondott, mert kicsinálták egy cikke miatt, a kommentek mind arról szólnak, hogy senki nem mer nyíltan szólni.

A Krone-t kivéve az összes sajtótermék, élén az ORF-fel egy kézből van irányítva, mindent elhallgatnak, még mindig megy a willkommenkultur, a szegényebb osztrákok a végeken meg rettegnek.

Úgy vettük át a horvátoktól, hogy ott regisztráltak. Gondolod, hogy minden határon ellenőrizni kellene? Horvátországa is vonatkozik a Dublin III.

Arra hivatkoznak, hogy nem lesz aki a nyugdíjakat kitermelje egy két évtizeden belül.

Hol van az megírva, hogy Németország mindig 80 milliós legyen? Mivel egyre kevesebb gyerek születik, pár évtizeden belül egyre kevesebb ember megy nyugdíjba. Ezért feladni egy országot?

Új honfoglalás zajlik.Beülnek a készbe és kiirtják a lakosságot. Most mi vagyunk az indiánok.

Válaszok:
bookmark | 2015. október 29. 23:57

Kinek kellett volna velük közölni? Amikor eldöntötték hogy útrakelnek csak az embercsempészekkel beszéltek, utána pedig azért mert valaki keresztény már eleve úgy veszik, hogy csak hazudhat nekik. A fanatizmushoz nem elég a szép szó.

Itt rugozol ezen mindennap pedig 100 el lett mondva, hogy az akarata ellenére senkit nem lehet a regisztrációra kényszeríteni.

Én is így látom. Európa lakossága jóval több mint amit az itteni termőföld el tud tartani. A most felszaporodott lakosság 60 év múlva megy nyugdíjba. Addigra még több és több gyerek kell mert egy munkavállaló befizetése nem fedezi egy nyugdíjas havi nyugdíját. A Föld már így is túlnépesedett.

Szerintem nem lesz semmi. mindet visszadobják valami ürüggyel, hogy miért nem felel meg.

Merkelnek azért kellenek a bevándorlók, mert a német fiatalok nem tudják, hogyan születik a gyerek, ha véletlenül mégis lett nekik, akkor tudják, hogyan rázzák le:


Európában Ausztria, Németország és Dánia járt élen a felnőttbarát hotelek kialakításában.
Miközben Európában egyre több hotel lép rá a gyermekmentesség útjára, idehaza az is nagy dolog, ha kulturáltan tudunk beszélgetni erről a témáról, amelyet nyugodtan nevezhetünk a magyar wellnessturizmus darázsfészkének is.
Egy német cikkben például a szerző azt fejtegette, hogy a kommunikációval nagyon óvatosan kell bánni. Nem szabad azt mondani, hogy a hotel gyermekmentes, hanem a feltételek tudatos átalakításával kell felhívni a látogatók figyelmét arra, hogy valami megváltozott. Tehát első lépésként el kell törölni a gyerekkedvezményeket. Utána megszüntetni az etetőszékeket, kiságyakat. Mi nem ezt az utat követtük, hanem kimondtuk a kulcsszót: szállodánk Ráckevén felnőttbarát lett.”

Válaszok:
pollip | 2015. október 30. 8:22

Felnőttbarát, vagyis gyerekellenes..........

Bocs, úgy értettem, hogy a német és osztrák sajtó.

A Krone az egyetlen kivétel, Németországban egy sincs, aki legalább megpróbálna objektívnek látszani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés