Négy újabb fesztiváldíjat zsebelt be a Liza

2015. november 11. 12:46
Egy hét alatt négy fesztiváldíjat nyert Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje, amely többek közt a hétvégén véget ért ottawai fantasztikus film fesztivál, a stockholmi Monsters of Film című seregszemle és a lundi nemzetközi filmfesztivál közönségdíját érdemelte ki.

Egy hét alatt négy fesztiváldíjat nyert Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje, amely többek közt a hétvégén véget ért ottawai fantasztikus film fesztivál (Cellar Door Film Festival), a stockholmi Monsters of Film című seregszemle és a lundi nemzetközi filmfesztivál közönségdíját érdemelte ki. A svédországi Lundban a közönség mellett a szakmai zsűri is Ujj Mészáros Károly filmjét ismerte el a legjobb alkotást illető Szirén díjjal, az egybeesés először fordult elő a fesztivál történetében – közölte a Magyar Filmunió.

 
Mint írják, több ország filmforgalmazója vásárolta meg a Magyar Nemzeti Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Hamarosan a japán, tajvani, cseh, szlovák, észt, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a filmet. A Balsai Móni főszereplésével készült alkotás a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával valósult meg a Filmteam produkciójában, producere Major István. Február óta nagy sikerrel szerepel a film a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, eddig több mint 120 ezren váltottak rá jegyet és hamarosan DVD-n is megjelenik – írták a közleményben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés