A Saul fia és a Zero is Észtországba megy

2015. november 13. 11:08
Két magyar filmet, a Saul fiát és a Zero című alkotást is műsorra tűzi a Balti-térség élvonalbeli filmes eseménye, a pénteken kezdődő Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál Észtország fővárosában.

Az idén 18. alkalommal megrendezendő tallinni nemzetközi seregszemlén szereplő két magyar film,a Saul fia és a Zero is a Filmalap támogatásával készült – olvasható a Filmunio csütörtöki tájékoztatójában. Nemes Jeles László Saul fia című filmje a Screen International című filmszakmai folyóirat tekintélyes kritikusai által összeállított programban szerepel. 

 
Nemes Gyula magyar-cseh-német koprodukcióban készült Zero című filmje a Fórum elnevezésű válogatásban lesz látható, amely a vitaindító tartalmú és formájú alkotásokat vonultatja fel. Nemes Gyula személyesen mutatja be filmjét szombat este a tallinni közönségnek. A Black Nights fesztivál a filmproducerek nemzetközi szövetségétől (FIAPF) tavaly nyerte el az A-kategóriás minősítést, mellyel jelenleg mindössze 14 nemzetközi filmfesztivál rendelkezik, köztük a legismertebb a berlini, a cannes-i és a velencei – írták a tájékoztatóban.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés