A remény az időbe van kódolva

2015. november 20. 10:11

DJ Krush
Koncertblog
Az atomenergia az egyik legkomolyabb problémája az emberiségnek. Egyszerűen nem tudjuk kordában tartani, ha valami rosszul sül el, így súlyos katasztrófához vezethet.

Több mint egy évtizede nem jelent meg tőled új album. Mivel töltötted ezeket az éveket?


Készítettem számokat, és némelyikük megjelent digitálisan, de valahogy nem álltak össze albummá. Emellett a világ legtöbb részén adtam koncerteket, és hát egyszer csak észreveszed, hogy elmúlt tizenegy év. Eközben eljárt az idő a bakelitek és a cédék fölött. Ezeket és az egyéb változásokat figyelembe véve aprólékosan és gondosan készültünk az új album megjelentetésére.


Az új albumod a Butterfly Effect (Pillangóhatás) címet kapta. Hiszed, hogy minden hatással van a világban egymásra?


Az idő folyamatosan telik. A jelenből figyelve a múlt a végtelenből jön, és a jövő pedig a végtelenbe tart, és ahogy én látom, az időnek nincs célja. Így minden a megfelelő időben történik. Szerintem nem kell sokat agyalnunk a dolgokon, hanem előre kell tekintenünk, és lépésről lépésre haladni. Mindig azon kell lenni, hogy jobbá tegyük a jelenlegi énünket. Én mindig is erre törekedtem. Szeretnék valami jót hátrahagyni. A múlt, a jelen és a jövő olyanok, amelyekkel együtt kell élnünk az életünk végéig, de a remény, hogy haladunk valamerre, magába az időbe van kódolva, és ahogy az idő halad tovább, még a kis dolgok is összefüggésbe kerülnek egymással. Így van a jövőnk alakítva.

 

Az új album egyik ihletforrása a fukusimai baleset volt. Mi a véleményed az atomenergiáról? Mennyiben változott az incidens után?


Az atomenergia az egyik legkomolyabb problémája az emberiségnek. Egyszerűen nem tudjuk kordában tartani, ha valami rosszul sül el, így súlyos katasztrófához vezethet. Rengeteg dolgot nem értünk teljesen vele kapcsolatban, így nem is tudunk rá megoldást találni ebben a pillanatban. 2011 márciusában nagyon sokan vesztették az életüket, és sokan el is tűntek, emellett közel negyedmillió embernek kellett elhagynia az otthonát az elmúlt négy évben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés