Eagles of Death Metal: Vissza akarunk menni a Bataclanba

2015. november 26. 11:38
Jesse Hughes, a zenekar énekese a Vice-nak adott interjúban elmondta: az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a párizsi Bataclan rendezvényközpont.

November 13-án három felfegyverzett terrorista támadta meg a Bataclant, ahol az együttes koncertezett, 89 embert gyilkoltak meg. „Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda” – idézte a BBC News az énekes szavait. Hughes azt is részletesen leírta, mi történt a támadás éjszakáján: „Láttam az egyik terroristát, amikor menekülni próbáltam. Megfordult és rám irányította a fegyvert, de a lövedék az ajtókeretet érte.”

 
A zenekar minden tagja életben maradt. Matt McJunkins basszusgitáros néhány nézővel együtt egy szobába futott, mikor ki akart jutni az épületből. „A helyiségben már vérző sebesültek voltak, mikor odaértünk. Néhány székkel és egy kis hűtőszekrénnyel elbarikádoztuk az ajtót. Valaki hagyott benne egy üveg pezsgőt, azt használtuk volna fegyverként. Folyt a vér a padlón mindenütt” – emlékezett vissza McJunkins. Azt is elmondta, hogy a lövöldözés 10-15 percig tartott és egyre közelebbről hallatszottak. Majd egy robbanásról beszélt, ami megrázta az egész szobát. Az egyik terrorista robbantotta fel magát.
 
Julian Dorio dobos az első lövések hatalmas erejét említette: „Puskapor szaga csapta meg az orromat. Megláttam két fegyverest, akik folyamatosan tüzeltek a közönségre. A színpad széle felé kúsztam hason”. Az Eagles of Death Metalt 1998-ban alapította Hughes és Joshue Homme, aki nem volt ott a párizsi koncerten. A Vice riporterének megmutatta az egyik sms-t, amit azon az éjszakán kapott: „Mindenkire lőttek. Túszokat ejtettek. Csupa vér vagyok”. A zenekar párizsi koncertjén az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt a terrortámadás idején.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés