Alföldi visszatér a Nemzetibe

2015. november 30. 20:35

Írta: Kiss Brigitta
A Nemzeti Színházban lesz látható az Alföldi Róbert által rendezett Senza Sangue című előadás a jövő évi Armel Operafesztiválon a jegy.hu rendszere szerint. Majdnem napra pontosan három év után kerül újra Alföldi-rendezés a Nemzeti színpadára.

Jövőre is Budapesten rendezik az Armel Operafesztivált: 2016. június 27-e és július 1-je között öt estén át tart majd az esemény a Thália Színházban. A nyitónap előadásai azonban nem ott, hanem a Nemzeti Színházban lesznek – legalábbis a jegy.hu rendszere szerint. Az igazi érdekességet azonban az adja, hogy a franciaországi Opéra Théâtre d'Avignon Senza Sangue című előadásának rendezője nem más lesz, mint Alföldi Róbert. Három év után kerül tehát újra Alföldi rendezte eladás a Nemzeti színpadára.

Alföldi rendezésével párban lesz látható majd Bartók Béla műve, A kékszakállú herceg vára, melyet Nadine Duffaut rendez. Mindkét előadásnál Eötvös Péter vezényel majd.

 

 

Az idén egyébként Alföldi Róbert nyerte az Armel Operafesztivál Arte-közönségdíját.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha megnéznénk néhány nagy, régen halott, egyetemesen tisztelt művész, író, költő életét különös dolgokat találnánk, akadt közöttük, alkoholista, drogos, embergyűlölő sőt még gyilkos is. Teljesítményük viszont máig hat, és ezekre a "devianciákra" csak a művészet vagy irodalom történettel foglalkozók emlékeznek.

Alföldiből a magyar / és most már a nemzetközi liberális / baloldal az "Orbán-rezsim-tehetséget-szabadságot-elnyomó" szimbólumát akarta volna kialakítani , pedig ő csak egy közepes tehetségű homoszexuális bábfigura...

Mindkét előadásnál Eötvös Péter vezényel majd, aki a produkciók igazi szenzációja.
És, ha az egyik előadást Alföldi rendezi, az meg a franciák dolga.
A mostani Nemzetiben pedig Vidnyánszky régóta azon dolgozik, hogy ne szekér-táborok alapján kerüljenek színre előadások.

Baszkiiiii...,Vidnyánszkit nem azért rakta oda a nemzet,hogy ez megtörténhessen!

Azt hittem ő is összeköltözik Kulkával... Hirtelen, ahogy a hírre pillantottam.

Függetlenül Alfölditől: ha valaki nem hivatott arra, hogy bárki tehetségéről véleményt nyilvánítson, az te vagy - az okoskodó szürke középszer megtestesülése.

1.Mondja gwf a "kinyilatkoztató"...
2.A nem vélemény-nyilvánítás is vélemény-nyilvánítás . Érti ?

Pontosan az ilyen tökfeleslegesen pontokba szedett ostobaságokról beszéltem. Nyomjad csak.

Részemről nem valamiféle precíz-egzakt ítélet jelzése volt a "középszerű" szó , hanem annak , hogy Alföldit a színházon kívüli szereplései miatt tendenciálisan igyekeznek felértékelni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés