Anilogue: német és francia filmek vitték el a pálmát

2015. november 30. 8:00
A Fantomfiú című francia rajzfilm az egészestés animációk kategóriájában, Till Nowak Disszonancia című alkotása az animációs rövidfilmek kategóriájában bizonyult az év legjobb filmjének a 13. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

A 13. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a közönségdíjat a nézők szavazatai alapján az észt Chintis Lundgren Élet Hermannal című filmjének ítélték oda. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin moziban, az Art+ Cinemában és a Szlovák Intézetben megrendezett fesztivál versenyprogramjában hat egészestés animáció szerepelt, a rövid animációk három blokkban versenyeztek. A Fantomfiú című rajzfilm francia rendezőpárosa, Alain Gagnol és Jean-Loup Felicioli a fesztivál 13 éves történetében immár második alkalommal vitte el a fődíjat. A nemzetközi zsűri tagjai - köztük Temple Réka rajzfilm-producer – úgy döntöttek, hogy a román Anca Damian új filmjét, a Varázshegy című animációs dokumentumdrámát különdíjjal jutalmazzák.

 
A rövidfilmes zsűri három tagja egy-egy különdíjat is kiosztott. M. Tóth Géza filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora a portugál David Doutel és Vasco Sa festmény-animációját, a Korom című filmet részesítette elismerésben. Stephan Roelants luxemburgi rajzfilm-producer (A tenger dala, Ernest és Celestine, Pánikfalva) a német Florian Grolig filmjének, A távolban című alkotásnak adott különdíjat. Björn Bartholdy, a kölni CGL professzora a francia Frank Ternier 8 golyó című rajzfilmjének értékeit emelte ki a különdíj odaítélésével. Az Anilogue szakmai elismerése idén kétezer eurós pénzjutalommal párosult.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában