Sajnálom, hogy nem technozenész vagyok

2015. november 30. 8:59

Zságer Balázs
Index
Ha már valamiből van egy, miért kellene még egy? Betegsége a fogyasztói társadalomnak, hogy van egy sikeres film, vagy bármi, legyen akkor még egy. Interjú.

Gondolom a Wings Of Love miatt rajtad van az a nyomás, hogy kell még egy belőle.


Ez a mániájuk, hogy mikor lesz Wings Of Love 2. Nem lesz. Ha már valamiből van egy, miért kellene még egy? Betegsége a fogyasztói társadalomnak, hogy van egy sikeres film, vagy bármi, legyen akkor még egy.

Kívülről biztos úgy látják, hogy a Wings Of Love bizonyos elemekből áll, ezeket pedig le lehet másolni.

Persze, lehet, de miért tennénk? Miért legyünk saját magunk epigonjai? Akkor az jött belőlünk, és mi sem gondoltuk, hogy ennyire sikeres lesz. Egyébként az eredetileg egy főiskolás vizsgafilm zenéje volt. Csak a hegedű minta helyett zongora volt benne, mert a rendező túl romantikusnak találta. Ezután az instrumentális verzióját még a lemez megjelenése előtt elkezdtük élőben is játszani, aztán amikor készült az album, gondoltuk rátesszük, csak kellett még hozzá egy gospelkórus, ekkor jött az Underground Dívák ötlete. (...)

A mai magyar elektronikus zenét követed? Mondjuk a Farbwechsel kiadó cuccait?

Igen, azt bírom, meg a Lärm kezdeményezéseit is. Azt, hogy kiadtak egy válogatás vinylt, és azt is, hogy független helyet adtak egy ma zajló aktuális műfajnak, ami a techno. Ennél jobb dolog nem kell. Kicsit sajnálom, hogy nem vagyok most techno-zenész. Nagyon izgat a műfaj. Már jó ideje nem nagyon hallgatok popzenét, azt sem tudom, hogy mikor voltam utoljára könnyűzenei koncerten. Ha élőzene, akkor a komolyzene. Ha nem élő, akkor legyen techno. Elkezdtek untatni a pop kiszámítható fordulatai, akármennyire is trükközik, akármennyire is más-más köntösben tálalják. Ez az, amin a techno túllát, és más dimenziókat és tudatállapotokat ér el.

Szerinted már késő, hogy technót játssz?

Nem, inkább még nem vagyok elég öreg hozzá.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés