Jövőre is Velencén lesz az EFOTT

2015. december 9. 16:53
Negyven év vándorlás után Velencén ver óriástábort az EFOTT – fogalmazott Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója annak kapcsán, hogy az idei év után jövőre is Velencén rendezik meg a fesztivált. A döntés következtében a helyszín infrastruktúrája is fejlődik majd.
Jövőre újra Velencén rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), miután az idén is a település adott otthont az eseménynek. 2016. július 12. és 17. között az EFOTT házigazdája a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem lesz.

 

Negyven év vándorlás után Velencén ver óriástábort az EFOTT” – idézte Maszlavér Gábor fesztiváligazgatót a szervezők által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény. Mint írták, a fellépők egy részével már meg is állapodtak. A hazai élvonal szereplői mellett jövőre koncertet ad Velencén a brit elektro egyik új felfedezettje, az internetes felületeken több mint egymillió rajongóval rendelkező Zomboy.

A fesztivál történetében először 2016-ban két felsőoktatási intézmény kap az EFOTT-on házigazda szerepet: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem az izgalmas sportprogramokért fog felelni. A házigazda egyetemek az EFOTT közösségi oldalán elérhető applikációban várják a fesztiválozók véleményét, javaslatait, kreatív ötleteit.

Fejlesztik az infrastruktúrát is

A közlemény kitér arra, hogy Velence településsel és a terület tulajdonosaival együtt infrastrukturális fejlesztéseket terveznek. Ezek nemcsak a strand-, hanem a fesztiválterületet is befolyásolják, teret engedve számos vizesblokk telepítéséhez, valamint racionálisabb és jobb minőségű útvonalak kialakításához.

Az idei velencei EFOTT 103 ezer látogatót vonzott, ami rekord a fesztivál történetében. Tavaly Miskolctapolcán, tavalyelőtt Zánkán tartották a találkozót, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés