Sigmar Gabriel: Vissza kell szorítani a nacionalizmust Európában

2015. december 11. 17:04
Sigmar Gabriel, német alkancellár szerint Európa gazdasági problémáira és a menekültválságra összetartozó megoldást kell találni. Az SPD elnöke szerint nem lehet felső határa a befogadott menekültek számának, de lassítani kell a Németországba érkező menedékkérők beáramlását. Az alkancellár szerint a „túlfokozott nacionalizmus, az intolerancia és a rasszizmus mindig nyomorba döntötte az embereket”, ezért harcolni kell a nacionalista jobboldal ellen. Szerinte Magyarországon „európai értékekkel szembehelyezkedő jobboldal kormányoz”.

A menekültek befogadásától elzárkózó európai uniós tagállamokkal tárgyalni kell, és nem kirekeszteni őket, és nem szabad csökkenteni uniós támogatásukat, hanem több támogatást kell adni azoknak az országoknak, amelyek hajlandóak menekültek befogadására – jelentette ki Sigmar Gabriel német alkancellár, a jobboldali CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) elnöke pénteken pártja berlini kongresszusán.

Sigmar Gabriel beszédében kiemelte, hogy a menekültválság megoldásához kölcsönös bizalomra és a közös cselekvésre irányuló akaratra van szükség az Európai Unióban, és „mindkettő hiányzik”, ezt pedig Németország is megérzi, hiszen ezúttal éppen Németország szorul az uniós partnerek segítségére.

Nem értik meg Németországot, új megközelítés kell, segíteni kell a befogadó államok gazdaságát

„Legyünk őszinték; eddig csak alig, vagy egyáltalán nem tapasztalható megértés menekültpolitikánk iránt Európában, és a legtöbb tagország – egyáltalán nem csak a kelet-európaiak – őrültnek néznek minket, és ezért nem akarnak menekülteket átvenni tőlünk” – mondta a német alkancellár. Ugyanakkor ha minden nap „Európa kudarcáról panaszkodunk”, akkor csak a „keserűség és értetlenség erősödik valamennyi oldalon”, és a viszály „Európa ideológiai ellenségeinek” malmára hajtja a vizet a jobboldalon.

Hangsúlyozta, hogy szerinte új megközelítésre van szükség, és ennek alapja annak belátása, hogy Európa gazdasági problémái és a csekély hajlandóság a menekültválság közös megoldására szorosan összetartozó jelenség.

A nagy munkanélküliséggel küzdő országok nem fogadnak be menekülteket, és szétszakadt, megosztott társadalmak nem tudnak integrálni menekülteket. Ezért fel kell idézni, hogy a „szolidaritás mindig anyagi bázisra” épül, és ugyan meg kell követelni a menekültek befogadását, de az eddiginél határozottabban kell segíteni az európai partnereket a gazdasági növekedés ösztönzésében, a foglalkoztatottság emelkedésének és a beruházások bővítésének előmozdításában – mondta az SPD elnöke.

Meg kell szüntetni a menekültválság okait

Csaknem kétórás elnöki beszámolójában Sigmar Gabriel egyebek között megerősítette, hogy pártja elutasítja a létszámplafon – a befogadható menekültek számának felső határa – gondolatát, amelyet a koalíciós partnerek soraiban fontolgatnak, ugyanakkor az SPD szerint lassítani kell a menedékkérők beáramlását, és „újraindításra” van szükség a menekültpolitikában.

Németországnak továbbra is nyitottnak és segítőkésznek kell lennie, ugyanakkor javítani kell a Törökországban, Jordániában, Libanonban élő menekültek helyzetét, az uniós külső határok ellenőrzésének erősítésével és menekültkontingensek átvételével vissza kell szorítani az illegális migrációt és a törekedni kell a menekülthullámot kiváltó okok megszüntetésére, így elsősorban a szíriai polgárháború megállítására.

Harcolni kell a rasszizmus és a nacionalizmus ellen

Sigmar Gabriel hangsúlyozta, hogy a német és az európai szociáldemokraták legfontosabb feladata a harc a nacionalista jobboldal ellen. A „túlfokozott nacionalizmus, az intolerancia és a rasszizmus mindig is káoszba és nyomorba döntötte az embereket”, most pedig éppen ezek az eszmék terjednek „Európa szívében” – mondta. Példaként említette egyebek között Franciaországot és Lengyelországot, elsőként pedig Magyarországot emelte ki, ahol szavai szerint az „európai értékekkel szembehelyezkedő jobboldal kormányoz”.

Az SPD elnöke úgy vélte, hogy a „nacionalista jobboldal” szemben áll mindennel, amiért a szociáldemokraták küzdenek, az együttműködés helyett a megosztást, az integráció helyett a kirekesztést, a megbékélés helyett a nacionalizmust, az emberiesség helyett a nyílt rasszizmust választják és „Európa ellenségei”, ezért fel kell venni velük a harcot.

A francia Nemzeti Front előretöréséhez az európai pénzügyi, gazdasági válság megszorításokra épülő és Angela Merkel német kancellár nevével fémjelzett kezelése nagyban hozzájárult – vélekedett Sigmar Gabriel. Kiemelte: mindig is figyelmeztette a kancellárt, hogy nem szabad erőltetni a megszorításokat, és ha meghallgatásra talált volna figyelmeztetése, akkor a Nemzeti Front nem tudott volna megerősödni.

Hozzátette: „nagy szégyen” az európai konzervatívok, köztük a Merkel vezette CDU számára, hogy eltűrik, hogy a francia konzervatívok nem működnek együtt a szocialistákkal a regionális választások második fordulójában, és ezzel „hozzásegítik a sikerhez a jobboldali radikálisokat”

2017-ben is kormányozna az SPD, de már a kancellári hivatalból

A CDU/CSU-val két éve kezdett nagykoalíciós kormányzás eredményeit értékelve azt mondta, hogy az SPD a „stabilitás záloga” a kormányban, és nélküle a koalíciós partnerek közötti viták miatt „nagy bajban lenne az ország”.

Az SPD elnöke védelmébe vette a német hadsereg (Bundestag) szíriai bevetését, ugyanakkor jelezte, hogy amennyiben napirendre kerül a küldetés kiterjesztése, például szárazföldi csapatok bevetése a közel-keleti arab országban, akkor nem a párt parlamenti (Bundestag-) frakciója dönt az ügyben, hanem megszavaztatják a nagyjából 450 ezer fős tagságot.

A 35-39 százalék körüli választói támogatottsággal rendelkező CDU/CSU mögött tartósan – lassan már egy évtizede – jóval lemaradó, 25 százalék körül stagnáló párt elnöke kijelentette, hogy a szociáldemokratáknak nem szabad „megszelídülniük” a felmérési eredmények miatt, hanem következetesen ki kell állniuk meggyőződésük mellett, és küzdeniük kell azért, hogy a következő, 2017-es Bundestag-választás után is folytathassák a kormányzást, de ne kisebbik koalíciós pártként, hanem „természetesen a kancellári hivatalból”.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már bocsánat, de a nacionalizmus önmagában nem jelenti a "túlfokozott nacionalizmust, az intoleranciát és a rasszizmust"!

Az biztos, hogy nem szabad átesni a ló másik felére, de azért az nem baj, ha az ember "fent ül a lovon"...

Jó, ez is felmondta a Soros által írt leckét, Merkellel együtt ennek is hamarosan mennie kell. Lapozzunk.

"Szerinte Magyarországon „európai értékekkel szembehelyezkedő jobboldal kormányoz”.

Értjük. Tehát a nemzetárulás az európai érték!

Európa népei hálásak lesznek majd politikusaiknak, ha a bevándorlók helyett saját 'forrásokból' biztosíttatják a munkaerő utánpótlást. Truman elnök megjegyzése, miszerint az eredményes kormányzás az már diktatúra, erre az esetre is vonatkozik.

No majd meglátjuk mi lesz a nagy visszaszorítgatóból 2017-ig. Még kétmillió migráns Németországba és a parlamentbe is alig fognak bejutni.

Igaza van a hájfejűnek. Kezdjük mindjárt a román nacionalizmus visszaszorításával.

Akkor be kellene tiltani pl. a magyar kábelcsatornákon menő amerikai filmeket, mert azok tömény USA nacionalizmust közvetítik.

A németek megérdemlik a sorsukat. Ez a hájfejű, ha most Hitler élne, akkor ott lengetné a karját az első sorban.

A második világháború végén a németeket ki kellett volna telepíteni Európából, s Izraelt áttelepíteni a helyükre. A német az mindig német marad, a legnagyobb veszély Európára, a békére. Mindegy, hogy barna, fekete egyenruhát visel, vagy éppen szociáldemokrata tagkönyv van a zsebében.

Bebizonyította Gabriel, hogy ő nem szociáldemokrata, még akkor sem, ha ez a pártjának a neve. Ő szocialista, némi neoliberális beütéssel.
Ha lenne még NDK és ő ott lenne kénytelen élni, ez a pasas akkora kommunista lenne, mint ide Honecker.
Úgy is néz ki, mint egy korabeli középkáder; Kiss Ernő II.
Harcolni és küzdeni ez a két igéje; ne feledjük, a kommunisták is állandóan harcoltak és küzdöttek, de eredménytelenül, mert nem harcolni és küzdeni kell mindig valami ellen, hanem tisztes közéletet teremteni.
Szerinte Magyarországon „európai értékekkel szembehelyezkedő jobboldal kormányoz”.
Már hogy a fenébe is, hogy nem.
Ezt egyébként elsősorban - per pillanat - a migránskérdés kezeléséből szűri le.
Emlékezzünk: Orbán heteken, hónapokon át "harcolt", hogy a migránsokat az EU határainál kell megállítani. Volt egy csúcs, ahol egyértelművé vált, hogy az Unió ezt nem akarja. Ekkor döntött Magyarország, miután már szétrongyolták Budapestet és az országot az akkor még agresszívan viselkedő migránsok, hogy ebből elég. Ha az EU nem, kénytelenek vagyunk mi lépni - és megépült a kerítés.
Európa szocialistái pedig döbbenetükben félrenyelték az európai falloszt és azóta megy a blabla, hogy európai érték.
Mondja meg már valaki - de ne ez a Gabriel, mert neki, mint a rasszistázó európai szocialistáknak, neki sincs még fingja se róla - de valaki, egy komoly ember, hogy mi az. Bizony Isten, betartjuk - ha lehet!! De "zabot azt nem adunk!"

Sok mindent vissza lehet és kell szorítani Európában.

Tíz év múlva ez a Gábriel nem angyal lesz a mennyben, hanem herélt a berlini padisah háremében-

"Az SPD elnöke szerint nem lehet felső határa a befogadott menekültek számának..."

Matek, első osztály, második félév - elégtelen, évismétlés.

Nemrég voltam egy bajor faluban. A favágók azt mondták mindennek van határa.. Ugyanott egy sváb fickó beházasodott bajor lányhoz 30 éve. Panaszkodott mai napig nem fogadták be a faluba.

"A menekültek befogadásától elzárkózó európai uniós tagállamokkal tárgyalni kell, és nem kirekeszteni őket, és nem szabad csökkenteni uniós támogatásukat, hanem több támogatást kell adni azoknak az országoknak, amelyek hajlandóak menekültek befogadására – jelentette ki Sigmar Gabriel német alkancellár, a jobboldali CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) elnöke pénteken pártja berlini kongresszusán."

Ugyanezen balfaszok miatt zárták el a méreg drága de jól termelő erőműveiket, hogy még több szén menjen a levegőbe.

Németország játszhatja a hülyét a saját szakállára, de egész Európának betesznek ezzel.

"„Legyünk őszinték; eddig csak alig, vagy egyáltalán nem tapasztalható megértés menekültpolitikánk iránt Európában, és a legtöbb tagország – egyáltalán nem csak a kelet-európaiak – őrültnek néznek minket"

Egy őrült megy szemben ezerrel az autópályán esete.. De ennyi??

"Sigmar Gabriel hangsúlyozta, hogy a német és az európai szociáldemokraták legfontosabb feladata a harc a nacionalista jobboldal ellen."

Euro- , telepes-, illegális migráns-, demográgiai-, ukrán-, munkanélkülüségi, légszennyezési, görög-, stb. válság van ember! Ez a harc lesz a végső..

Valahol megérdemelte a CDU-CSU és Merkel , hogy ezeket az élettől elrugaszkodott szocdemeket be kellett vegyék nagykoalicióba.
Csávó sötétségben Kohnhalmival vetekszik, csak Ági néni nem két órát szán ennyi hülyeségre, hanem bemondja, hogy ÁLPROBLÉMA..

Én egy európai értéket tudok. Jog! Szerződéseket megtartjuk, főleg a nemzetköziket. Az nem járja, hogy egy tagállam felülírja a közösségi jogot, Dublint. Még, ha ilyen fajankó is a koaliciós alkancellár.

Gallup has published a study estimating potential migrants in 2010.[72] The study estimated that 700 million adults worldwide would prefer to migrate to another country. Potential migrants were asked for their country of preference if they were given free choice.
The total number of potential migrants to the European Union is estimated at 200 million, comparable to the number for North America (USA and Canada). In addition, an estimated 40 million potential migrants within the EU desire to move to another country within the EU, giving the EU the highest intra-regional potential migration rate

"A túlhajtott sexualitás a burzsoázia ópiuma" ( V.I. Lenin)

Olyan, hogy túlhajtott sexualitás, olyan nem létezik. Elalszol elvtárs.

A német népszaporulat nulla, negatív, de nyilván a családok és nemzetek ellen kell harcolni, meg bezárni a megépült és olcsón, tisztán termelő erőműveket.

A történelem számos példát ismer, amikor egy civiliáció, kultúra, birodalom túléli magát és elveszik.
Sokszor nem magasabb rendű kultúra győzi le, hanem barbárok..

A nacionalizmus már kétszer világháborúba sodorta és rombadöntötte Európát. Nem szabad engedni, hogy ez harmadszor is megtörténjen.

Válaszok:
Senye Péter | 2015. december 12. 11:07

Teljesen egyetértek. Az első lépés, hogy véget vettek az inváziónak, meg megszűntetitek a párhuzamos társadalmakat. A magyarokról meg nulladik lépésként szálljatok le.

Az egész kerületet lehetne Kelenföldnek nevezni. Annak legalább van történelmi értelme.
"Árpád juta magyar néppel,
Kelem földén a Dunán elkelének"
(Csáti Demeter, 1526)

A nacionalizmus mindkét esetben csak a jéghegy csúcsa volt.

Elátkozta népét, teljesült az átok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés