A 2 Unlimited és Foreign Beggars a SZIN-en

2015. december 14. 13:09
Jövőre a SZIN minden eddiginél látványosabb külsőt kap, a rendezvény középpontjában továbbra is a környezettudatos életmód, az esemény természetközelisége áll. Jasmine Thompson, a 2 Unlimited, a Foreign Beggars és a Dubioza Kolektiv is fellép jövőre Szegeden augusztus 24. és 28. között.

A SZIN által most bejelentett első fellépők között van a brit, de kínai felmenőkkel is rendelkező Jasmine Thompson, aki a 2015-ös év egyik legnagyobb klubslágerével, a német Robin Schulz-cal közös Sun Goes Downnal lett egyik pillanatról a másikra világhírű. Az énekes még csak 15 éves, de már két stúdióalbumot – Bundle of Tantrums (2013), Another Bundle of Tantrums (2014) – készített; az 1983-as Chaka Khan-dal, az Ain't Nobody feldolgozásával a német, a holland és az osztrák toplista első, a brit második helyéig jutott. Fellép a SZIN-en a 2 Unlimited, amely a kilencvenes években a eurodance stílus egyik kiemelkedő képviselője volt. A holland Ray Slijngaard és Anita Doth által alkotott csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Get Ready For This, a Twilight Zone, a Workaholic, a No Limit vagy a Tribal Dance. Szintén az elektronikus zenében utazik egy másik most bejelentett fellépő, a Foreign Beggars. A jövőre húszéves brit hiphop-dubstep csapat visszatérő vendég Magyarországon: 2010-ben a Szigeten, 2011-ben a Hegyalján, 2013-ban a Pannónia Fesztiválon léptek fel.

 
2016-ban ismét Szegedre érkezik az idei SZIN-en (meg korábban már a Sziget fesztiválon is) nagy sikert aratott bosnyák Dubioza Kolektiv. A 2003-ban alakult csapat a hiphop, a reggae, a dub és a rock hatásait ötvözi a bosnyák népzene elemeivel. Az együttes energiabomba zenéje a nacionalizmus, a nemzeti sztereotípiák és előítéletek ellen, valamint a béke és a tolerancia mellett szól. A SZIN-en jövőre kialakítanak egy összművészeti teret, ahol a színháztól a dzsesszig, a világzenétől a blues előadókig szórakoztatják a Tisza-parti buli közönségét. A szervezők közleménye kitér arra, hogy a SZIN első és eddig egyedüli magyar rendezvényként megkapta a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awardsot. Mint írják: a SZIN ismét zászlajára tűzi a fenntartható fejlődés, az ökotudatos szemlélet népszerűsítését. A re-pohár bevezetése mellett élményszerűen mutatják be, hogyan kell fenntarthatóan élni, fejlődni. A rendezvényen elektromos kerékpárok segítségével kapcsolják fel a Tiszán átívelő Belvárosi híd fényeit. A természetközeli hangulatot interaktív vízi installációk és látványelemek segítik.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés