A Saul fia producere: „Nem könnyű a mezőny”

2015. december 18. 19:00
Jó filmek szerepelnek az Oscar-esélyes idegen nyelvű filmek kilences listáján – mondta el a Saul fia producere, aki szerint, ha sikeres a film Amerikában, az növelné az esélyét annak, hogy a végső jelöltek közé is bekerüljön.

A Saul fia producere, Sipos Gábor a TV2 Tények Reggelben reagált a hírre, hogy a film felkerült az Oscar-díjra esélyes művek szűkített listájára. A producer elmondta: a film amerikai forgalmazója már előzetesen jelezte, hogy a sok díj, illetve a Golden Globe jelölés miatt rajta lehet a Saul fia a kilenc filmes listán. A film készítői is csak ma hajnalban bizonyosodtak meg arról, miután látták a listát, hogy a Saul fia bekerült a legjobb kilenc film közé. Erre legutóbb 2013-ban volt példa, amikor Szász János A nagy füzet című filmje jutott fel ugyanerre a listára, azonban a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájának végső jelöltjei közé nem került be.

„Néhány filmet én ismerek, másokat mások láttak a csapatból. Nem könnyű a mezőny, de megpróbálunk helytállni” – mondta el Sipos Gábor, arra reagálva, hogy mennyire erős a többi film a kilences listán, amelyek közül január 14-én választják ki azt az öt filmet, melyet ténylegesen jelölnek a díjra. 

A Saul fiát december 18-án kezdik vetíteni az amerikai mozikban. A kilences listára egy bizottság jelölte a filmeket, akik október és december között néztek filmeket és egy másik testület dönt a végső ötös listáról. Ők majd csak január 8-a és 10-e között fogják megnézni a kilenc filmet. A producer szerint minden egy kicsit összefügg egymással, ezért ha jó fogadtatása lenne a filmnek, az növelné az végleges listára való felkerülés esélyét. Magyar játékfilm legutóbb 1989-ben szerepelt az öt jelölt sorában, Szabó István Hanussen című alkotása.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Nemes Jeles László munkája a Mustang című francia, a Legújabb testamentum című belga, az El abrazo de la serpiente (A kígyó ölelése) című kolumbiai, a Krigen (Háború) című dán, a The Fencer (A vívó) című finn, az Im Labyrinth des Schweigens (A hallgatás labirintusában) című német, a Viva című ír és a Theeb című jordániai filmmel van versenyben az Oscar-jelölésért.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyiszli Miklós Orvos voltam Auschwitzban c. könyvét is meg kellene filmesíteni. Annál ütősebb nem hiszem, hogy van. Abban zsidó foglyok üstben főtt húsát eszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában