Felkerült a szűkített Oscar-listára a Saul fia

2015. december 18. 7:58
Közzétette az amerikai filmakadémia azt a szűkített listát, amelyen szereplő 9 filmnek esélye van arra, hogy ténylegesen Oscar-jelöltté váljon. A listán szerepel a Saul fia című magyar film is. Az Oscar-jelölésről szóló végső döntést január 14-én jelentik be.

A Saul fia című magyar holokausztdráma is szerepel a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilenc alkotásra szűkített listáján – jelentette be az amerikai filmakadémia péntekre virradóra Los Angelesben.

Nemes Jeles László munkája a Mustang című francia, a Legújabb testamentum című belga, az El abrazo de la serpiente (A kígyó ölelése) című kolumbiai, a Krigen (Háború) című dán, a The Fencer (A vívó) című finn, az Im Labyrinth des Schweigens (A hallgatás labirintusában) című német, a Viva című ír és a Theeb című jordániai filmmel van versenyben az Oscar-jelölésért.

Az elődök

A magyar filmek közül legutóbb – 2013-ban – Szász János A nagy füzet című filmje szerepelt a kilences listán, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájának végső jelöltjei közé azonban végül nem került be. Magyar játékfilm legutóbb 1989-ben szerepelt az öt jelölt sorában, Szabó István Hanussen című alkotása.

Az amerikai filmakadémia idén nyolcvan alkotásból választotta ki a szűkített listán szereplő kilenc művet, amelyből január elején az intézmény által felkért bizottságok választják ki a végső öt jelöltet. A testületek New Yorkban, Los Angelesben és Londonban nézik meg a listán szereplő filmeket január 8. és 10. között, a végső jelölteket január 14-én jelentik be. A díjakat február 28-án adják át. A legrangosabb amerikai filmművészeti elismerést 1929 óta ítélik oda, a jövő évi gálán 24 kategóriában hirdetnek győztest. 

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No de most komolyan, meglepődött valaki ezen??
És ezzel nem a filmet minősítem, de a tartalma alapján ez egyértelmű volt, noha a táborokat ismerők szerint a történet nem reális...

Finkelstein lobbizhtana..

Mondjuk a Nobel díjat a svédek (és a norvégok) osztják, ott meg elég kevés a cion-fasiszta...

És ha nem nyer, akkor tele lesz ajvékkal a sajtó, hogy hát még egy ilyen mesterművet, hogyan lehetséges ez....

Akik szerint kizárólag a téma miatt sikeres a film a díjátadókon, azoknak vajon van fogalma arról, hogy mennyi holokauszt viszont nem kapott semmit?
Igen, a téma jó, de ez nem elég, a filmnek is jónak kell lennie.

"mondj egy jó magyar filmet, ami szerinted Oscart érdemelt volna"

Például a Szindbád ezerszer jobb sok Oscar-díjas filmnél. - Az más kérdés, hogy az Oscar-díjat osztók ugyanúgy nem fognának fel belőle semmit, mint ahogy kutyám sem abból, amikor pénzt adtam neki, hogy vegyen magának vacsorát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában