Kedves Abdul!

2016. január 3. 11:18

drMáriás
Litera
Látlak a tévében, ahogy jössz, csak jössz, mint egy tenger, s el akarsz venni tőlünk itt mindent. Mert te katona vagy, mert te honfoglaló vagy, mert te veszély vagy, mert te konkurencia vagy, mert te pénz- és földelvevő, munka- és feleséglenyúló vagy, mert te maga a fekete ördög vagy.

„Kedves Abdul!


Nekem mára sikeres vállalkozóként itt 300 eurós fizetésem van, emellett egy tizenegy éves Fordom, amely nincs épp a legjobb állapotban. Nem tudnád ott megérdeklődni, miként juthatnék egy, mondjuk a te ötéves Mercedesednél öregebb, de még jó állapotú járgányhoz? Tudod, egy a sorsunk, egyek vagyunk, bevándorlók, vendégmunkások, új csapatok, pártok, zászlók szurkolói, se azok, akiknek születtünk, se azok, akikhez menekültünk, s ezzel a közös identitásunkkal sem ártana kezdeni valamit.

Megérdeklődhetnéd, mondjuk a marketinges barátaidnál, akikkel a céges focimeccseken szoktál találkozni, tudnának-e pénzt szerezni egy remek rendezvényhez, egy a kulturális sokszínűséget bemutató és dicsérő, a kölcsönös megértést elősegítő fesztiválhoz. Ahol fellépnének a te embereid népdalokkal és rockzenével, a németek felolvasnák értékes és izgalmas elmélkedéseiket a demokráciáról, mi magyarok pedig eljönnénk, kiállítanánk néhány képet Sztálinról, Hitlerről, Merkelről és Orbánról, aztán ha kifizetnék a szállásunkat, az útiköltségünket, s a céges haverjaid vennének egy-két képet, végre nekem is lehetne egy Mercedesem. Mindebből persze te is kapnál százalékot, s akkor te egy még újabbat spájzolhatnál be magadnak.

Elintézed ezt, szeretett Abdul barátom?

Én majd azután cserébe visszahívlak téged és a komplett fesztivált ide, az én új hazámba, amely a saját véleménye szerint a legtöbbet tette a megértésért, a toleranciáért, az élet tiszteletéért, a békéért, az empátiáért, az emberségességért, a keresztény értékekért, a befogadásért, és úgy általában, minden szinten a színtiszta humánumért. Sajnos nem hiszem, hogy erre a célra itt bármilyen támogatást tudnék szerezni, ezért célszerű volna, minél előbb beadunk egy pályázatot Brüsszelbe. A fesztivál helyszíne az a röszkei határátkelőhely lesz, ahol 2016. október elsején lesz 25 éve, hogy átmenekültem a szerb géppisztolyosok között, s ahol te idén szeptember 16-án már nem tudtál, mert kerítést emeltek eléd, s egy röhejes ósdi vagonnal és egy sokkal kevésbé röhejes rendőrsorfallal elzárták előled a magyar mennyországba vezető utat.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nade kedves drMáriás,
magad írod,
hogy neked VOLT útleveled (még ha az jugoszláv volt is)
- AZT az útlevelet BEMUTATTAD
- a magyar HATÁRÁTKELŐHELYEKEN (amikor be és ki utazgattál)
- a magyar hatóság meg mindannyiszor elfogadta azt.

Mondd, kedves drMáriás,
ez volt a helyzet a te "Abdul barátoddal"?
Ő is
- útlevéllel
- a magyar határátkelőhelyen
akart szabályosan bejönni Magyarországra?

Na... na?
Ugye, hogy NEM.

A te "Abdul barátod", meg "Abdulok" százezrei
- iratok nélkül,
- a magyar zöldhatáron át tódultak be ide,
- a többségük még az együttműködést is megtagadta a magyar hatóságokkal,
- síneken, autópályán vonultak, megakadályozva azok forgalmát és
- iszonyú szemetet és koszt hagytak maguk után.

Szóval,
kedves drMáriás,
menj te a büdös francba ezzel az ócska hadováddal...

Apám azt tanította nekem, hogy vannak dolgok az életben, amik mellett csak egyszerűen el kell sétálni.
Na, ez is olyan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés