Andy Vajna: Büszkék vagyunk a Saul fiára

2016. január 11. 13:11
Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia Golden Globe-díjat nyert. A filmszakmai kormánybiztos külön kifejezte örömét, hogy a sikerhez a Filmalap is hozzájárulhatott.

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia első magyar filmként Golden Globe-díjat nyert.

A filmszakmai kormánybiztos közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának a sikerhez.„Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott” – fogalmazott Andy Vajna. A Magyar Nemzeti Filmalap 321,6 millió forinttal segítette a film elkészítését. 

„Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad” – idézte fel a kormánybiztos azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Arany Glóbuszt az Evita producereként.

A Saul fia a 73. Golden Globe gálán nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, melyet az Oscar előszobájának is tartanak. A film jelenleg nyolc másik alkotással van versenyben az Oscar-jelölésért. A tényleges öt jelöltet január 14-én választják majd ki.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mitől lesz egy film magyar?

Hiába próbál Vajna rárepülni a Saul fia sikerére. Az alkotóké a siker, nem a korrupt magyar kulturális kormányzaté. Kár, hogy a hazai közönség pont olyan értetlenül fogadja ezt a fontos művet, ahogy Szabó István, Tarr Béla vagy Pálfi György remek filmjeit.

Gondolom a történelmi filmekre gondolnak, hogy azok volnának a magyar filmek.
De azt se lehet mondani, hogy nem készültek volna történelmi filmek a közelmúltban: Sacra Corona, Honfoglalás, Hídember, most készül a Kincsem című film, aminek a költségvetése sokszorosa a Saul fiánál, szóval nem értem a fájdalmat.

De amiről te írsz, vagy amire te vágysz, az is irányított filmgyártás, épp ahogy Aczél, vagy Vajna csinálta, csinálja, csak a számodra szimpatikus filmek irányába.
Ezzel még nem támad fel semmi.
Egy film nem a választott téma miatt lesz jó, persze az sem árt, ha jó a téma, de ha a kivitelezés szar, akkor a film is az lesz, mindegy milyen a témája.

Attól, ha most hirtelen irányt váltanánk, és elkezdenénk filmre vinni a történelmünket, vagy a nagy klasszikusokat, attól még a mai magyar kortárs filmbetegségek ugyanúgy jelen lennének:
Hiteltelen párbeszédek, hiteltelen színészek, csapnivaló cselekmény, borzalmas technikai kivitelezés.

Nem a témaválasztás miatt halott a magyar film, hanem azért, mert már alig van az országban olyan, aki tudja, hogyan is kell filmet csinálni.

Én a Doni katasztrófáról szeretnék végre látni egy filmet.
A fiatal katona, több ezer kilométerre távol a hazájától, a földi pokolban, azt túlélve orosz hadifogságba kerülve, végül testileg és lelkileg is meggyötörve hazatér.
Basszus, ebből mekkora filmet lehetne forgatni, monumentális, ugyanakkor emberközeli, csak bírja a költségvetés.:)

Én nagyon büszke vagyok, gratulálok Andy Vajnának és mindenkinek,akik ebben benne voltak!
Remélem,sok fimünk lesz hasonlóan sikeres.
Az ellendrukkereknek üzenem,hogy Jusztnak adják meg az örömet,hogy azt érezze,igaza volt.

Egyre gyakrabban és egyre inkább.

"Andy Vajna: Büszkék vagyunk a Saul fiára"

Mi ez a pol-inkorrekt, Vajna?
És a lánya?
Azzal mi lesz?
Nem beszélve a genderekről...,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában