Golden Globe-ot nyert a Saul fia

2016. január 11. 3:40
Szabó Istvánnak kétszer sem sikerült, Nemes Jeles Lászlónak viszont összejött elsőre: a Saul fia Arany Glóbuszt nyert a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Díjazták a negyven év után Tarantinónak újra westernfilm zenét komponáló Ennio Morriconét, illetve Sylvester Stallonét, Kate Winsletet és Matt Damont is. Leonardo DiCaprio lett a legjobb színész, Alejandro González Iñárritu pedig a legjobb rendező, A visszatérő pedig a legjobb drámai film.

Az Oscar előszobájaként számon tartott díj történetében harmadjára szerepelt magyar alkotás a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, Nemes Jeles László Saul fia című filmje elsőként nyerte meg a Az Oscar előszobájaként számon tartott díjat, melyet a meghatott rendező Helen Mirrentől vehetett át. A brit színésznő külön kiemelte, mekkora öröm számára a magyar film elismerése. 1985-ben egyébként Szabó István Redl ezredesét jelölték a független újságírók, majd három évvel később ugyancsak Szabó filmjét, a Hanussent, ám egyik alkotás sem kapott szobrot.

A 73. Golden Globe gálán díjazták a negyven év után Tarantinónak újra westernfilm zenét komponáló Ennio Morriconét, illetve Sylvester Stallonét, Kate Winsletet, Jennifer Lawrence-t és Matt Damont is, Denzel Washington pedig életműdíjat vehetett át Tom Hankstől. A legjobb rendezőnek Alejandro González Iñárritu bizonyult a Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott A visszatérő c.filmmel, amely a drámák közül került ki győztesként, míg a legjobb vígjáték az egyáltalán nem vígjáték Mentőakció lett. DiCaprio lett a legjobb drámai színész, Brie Larson pedig színésznő.

Következik: az Oscar

Nemes Jeles László munkája a Mustang című francia, a Legújabb testamentum című belga, az El abrazo de la serpiente (A kígyó ölelése) című kolumbiai, a Krigen (Háború) című dán, a The Fencer (A vívó) című finn, az Im Labyrinth des Schweigens (A hallgatás labirintusában) című német, a Viva című ír és a Theeb című jordániai filmmel van versenyben az Oscar-jelölésért. Január 14-én választják ki azt az öt filmet, melyet ténylegesen jelölnek majd. 

 
A filmről írt kritikáinkat itt és itt olvashatják.

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hasonló témájú, de egy Ural környéki táborban, hadifogoly apával és 'malenkij robotos' fiával készült film mit nyert volna, ha egyáltalán nevezik?

Minden holokauszt film a zsidó egy-oldalú önsajnálatot , a saját szenvedés "különlegességének" ideológiáját erősíti . Ezért nem nézem meg ezt a filmet . Hasonlattal : lehet , hogy jó az adott étel , de rongálja az egészséget , tehát nem eszem belőle . Vagyis :lehet , hogy jó film a Saul fia , de a szellemi-társadalmi-emberi önvédelem érdekében nem nézem meg .

https://en.wikipedia.org/wiki/..

Itt megnézheted az összes eddigi győztest.

Mind holo-film, kivétel nélkül. Ugye?

Jó, hogy 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével.
Gratula a döntéshez és gratula a díjhoz.

Nem fogsz itt senkit meggyőzni. Vissza kéne nézniük az eddigi győztesek listáját, de azt tudatosan nem teszik. Még végül összedől a szépen felépített zsidó összeesküvés elmélete a fejükben.

Nem láttam. Megtörtént eseményt dolgozhatott fel a sorozat. De azokban a táborokban legjobban a karórát viselő őröktől rettegtek. Jutalmul az kaphatott karórát, aki élve vagy halva visszavitt egy szökevényt. Nem egyszer előfordult, hogy egy őr kiküldött valakit a táboron kívülre és hátulról lelőtte.

és hogy közben kapott millió más téma, millió más náció, az a zsidó összeesküvés elméletét természetesen nem ingatja meg. Miért is ingatná, igaz?

azt, hogy a filmipar nagy része zsidó, én biztosan nem tagadtam, nem mintha szokásom lenne a gatyájukban turkálni.

Azt, hogy egy filmnek holo-témájúnak kell lenni, hogy nyerjen, azt igen. Van ott palesztin, iráni, stb győztes is.
Meg azt is, tagadom, hogy Mo-n nem készült a kommunizmus bűneit feldolgozó film. Mert készült. Mészáros Márta filmjei remekek.

Meg hát ugye nem csak pénz kérdése a dolog. Én gyerekkorom óta vágytam rá, hogy a honfoglalásról készüljön egy jó magyar film.
Volt is rá esély, és pénz is dögivel, hogy készüljön. abból lett a Koltay-féle borzalom.

Nem az a baj, hogy van, akinek nem tetszik a film ( ugyan nem is látta ), hanem az a baj, hogy képtelenek örülni egy magyar sikernek.

én egyvalami ellen szóltam, ez az, hogy csak holo-film nyerhet. Ez hazugság.

Bármilyen film nyerhet. természetesen nem árt, ha a témája univerzális. Olyan, amit mindenhol értenek, aminek a szimbólumrendszerét, a hátterét nem kell külön tanulmányozni, hogy megértsék.

És persze nem árt, ha színvonalas, bár ez vékony jég, mert ki mondja meg, mi a színvonalas.

Szerintem nem Nemes-Jelest kell kárhoztatni azért, mert más más témával nem áll elő jó filmmel.

te miben vagy tehetséges?

A film a magyar siker.Juszton és néhány balliben kívül mutass olyan embereket, akik ránk akarják húzni a vizes lepedőt.
A történelem feldolgozása előre visz és tanulni lehet belőle-mindenkinek.

annyi8ra viccesek vagytok...star wars:)
abból csak a sithek bosszúja jó
de vergődjetek csak tovább

szerintem ha már eddig nem néztél Szabó István-filmeket - mert nyilvánvalóan nem néztél - akkor ezután se tedd, mert csúnya meglepetés fog érni

Még nem láttam, de azért gratulálok.

A zsidók vészkorszakáról érdemes elolvasni Rónai Ernő: Örök szégyen c. könyvét (antikváriumban előfordul). Szubjektív, de akkor (1947.) adták ki, mikor a téma még nem volt kanonizálva.

ne zavard össze

Mondták már, hogy nemcsak ostoba de bunkó is vagy?
Neked az paródia, hogy nemcsak zsidó emberek haltak meg??

Csodás hír. A film új megközelítésben ábrázol egy fontos témát, az ember moralitásra való törekvését egy tömeggyilkos diktatúra viszonyai közepette. Lenyűgöző és mellbevágó alkotás. Gratuláció a készítőknek.

csak előtte azért kérdezd ki a nagyit, nehogy úgy járj, mint a Csanád cimborád

"Na igen a holokauszt mindig hálás téma..."

Szerintem nem az a baj, hogy a holokauszt "hálás" téma, hanem hogy ez az egyetlen téma, amit eddig felénk "megháláltak". Lásd az irodalmi Nobel díj esetét.

Most megint van egy díj, amit a többség nem fog magáénak érezni, és csak arra lesz jó, hogy fasisztázzanak azok, akik eddig is csak ezt csinálták, meg zsidózzanak azok, akik meg amazt.

Nem haragszom, és nem is állítom, hogy mi tehetnénk erről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában