Golden Globe-ot nyert a Saul fia

2016. január 11. 3:40
Szabó Istvánnak kétszer sem sikerült, Nemes Jeles Lászlónak viszont összejött elsőre: a Saul fia Arany Glóbuszt nyert a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Díjazták a negyven év után Tarantinónak újra westernfilm zenét komponáló Ennio Morriconét, illetve Sylvester Stallonét, Kate Winsletet és Matt Damont is. Leonardo DiCaprio lett a legjobb színész, Alejandro González Iñárritu pedig a legjobb rendező, A visszatérő pedig a legjobb drámai film.

Az Oscar előszobájaként számon tartott díj történetében harmadjára szerepelt magyar alkotás a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, Nemes Jeles László Saul fia című filmje elsőként nyerte meg a Az Oscar előszobájaként számon tartott díjat, melyet a meghatott rendező Helen Mirrentől vehetett át. A brit színésznő külön kiemelte, mekkora öröm számára a magyar film elismerése. 1985-ben egyébként Szabó István Redl ezredesét jelölték a független újságírók, majd három évvel később ugyancsak Szabó filmjét, a Hanussent, ám egyik alkotás sem kapott szobrot.

A 73. Golden Globe gálán díjazták a negyven év után Tarantinónak újra westernfilm zenét komponáló Ennio Morriconét, illetve Sylvester Stallonét, Kate Winsletet, Jennifer Lawrence-t és Matt Damont is, Denzel Washington pedig életműdíjat vehetett át Tom Hankstől. A legjobb rendezőnek Alejandro González Iñárritu bizonyult a Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott A visszatérő c.filmmel, amely a drámák közül került ki győztesként, míg a legjobb vígjáték az egyáltalán nem vígjáték Mentőakció lett. DiCaprio lett a legjobb drámai színész, Brie Larson pedig színésznő.

Következik: az Oscar

Nemes Jeles László munkája a Mustang című francia, a Legújabb testamentum című belga, az El abrazo de la serpiente (A kígyó ölelése) című kolumbiai, a Krigen (Háború) című dán, a The Fencer (A vívó) című finn, az Im Labyrinth des Schweigens (A hallgatás labirintusában) című német, a Viva című ír és a Theeb című jordániai filmmel van versenyben az Oscar-jelölésért. Január 14-én választják ki azt az öt filmet, melyet ténylegesen jelölnek majd. 

 
A filmről írt kritikáinkat itt és itt olvashatják.

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hasonló témájú, de egy Ural környéki táborban, hadifogoly apával és 'malenkij robotos' fiával készült film mit nyert volna, ha egyáltalán nevezik?

Minden holokauszt film a zsidó egy-oldalú önsajnálatot , a saját szenvedés "különlegességének" ideológiáját erősíti . Ezért nem nézem meg ezt a filmet . Hasonlattal : lehet , hogy jó az adott étel , de rongálja az egészséget , tehát nem eszem belőle . Vagyis :lehet , hogy jó film a Saul fia , de a szellemi-társadalmi-emberi önvédelem érdekében nem nézem meg .

https://en.wikipedia.org/wiki/..

Itt megnézheted az összes eddigi győztest.

Mind holo-film, kivétel nélkül. Ugye?

Jó, hogy 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével.
Gratula a döntéshez és gratula a díjhoz.

Nem fogsz itt senkit meggyőzni. Vissza kéne nézniük az eddigi győztesek listáját, de azt tudatosan nem teszik. Még végül összedől a szépen felépített zsidó összeesküvés elmélete a fejükben.

Nem láttam. Megtörtént eseményt dolgozhatott fel a sorozat. De azokban a táborokban legjobban a karórát viselő őröktől rettegtek. Jutalmul az kaphatott karórát, aki élve vagy halva visszavitt egy szökevényt. Nem egyszer előfordult, hogy egy őr kiküldött valakit a táboron kívülre és hátulról lelőtte.

és hogy közben kapott millió más téma, millió más náció, az a zsidó összeesküvés elméletét természetesen nem ingatja meg. Miért is ingatná, igaz?

azt, hogy a filmipar nagy része zsidó, én biztosan nem tagadtam, nem mintha szokásom lenne a gatyájukban turkálni.

Azt, hogy egy filmnek holo-témájúnak kell lenni, hogy nyerjen, azt igen. Van ott palesztin, iráni, stb győztes is.
Meg azt is, tagadom, hogy Mo-n nem készült a kommunizmus bűneit feldolgozó film. Mert készült. Mészáros Márta filmjei remekek.

Meg hát ugye nem csak pénz kérdése a dolog. Én gyerekkorom óta vágytam rá, hogy a honfoglalásról készüljön egy jó magyar film.
Volt is rá esély, és pénz is dögivel, hogy készüljön. abból lett a Koltay-féle borzalom.

Nem az a baj, hogy van, akinek nem tetszik a film ( ugyan nem is látta ), hanem az a baj, hogy képtelenek örülni egy magyar sikernek.

én egyvalami ellen szóltam, ez az, hogy csak holo-film nyerhet. Ez hazugság.

Bármilyen film nyerhet. természetesen nem árt, ha a témája univerzális. Olyan, amit mindenhol értenek, aminek a szimbólumrendszerét, a hátterét nem kell külön tanulmányozni, hogy megértsék.

És persze nem árt, ha színvonalas, bár ez vékony jég, mert ki mondja meg, mi a színvonalas.

Szerintem nem Nemes-Jelest kell kárhoztatni azért, mert más más témával nem áll elő jó filmmel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés