Hadoszlopok

Az oszlopharc fokozódik: nem áll le a fővárosi bontóbrigád

2016. január 12. 11:17
Bár a Fővárosi Törvényszék bejelentette, napokon belül határoznak arról, hogy megtiltják-e az ítélethozatalig a Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak bontását, a főváros nem várja meg a döntést: addig is tovább bontják az oszlopokat, és arra hivatkoznak, hogy a felperes előző erre vonatkozó kérelmét is elutasították.

Miközben a Fővárosi Törvényszék Varsányi utcai épületében zajlott a Mahir Cityposter és a főváros közötti per első tárgyalása, az oszlopbontók sem pihentek, folytatódott a cég hirdetőoszlopainak eltávolítása a közterekről. A munkát az sem állította meg, hogy a bíró a tárgyalás végén megígérte, sürgősséggel, nagy valószínűséggel már a hét folyamán dönt arról, hogy megtiltsa-e a bontási munkálatokat a jogerős ítéletig.

A Fővárosi Önkormányzat ezt nem várja meg, inkább arra hivatkozik, hogy a felperes előző két erre vonatkozó kérelmét is elutasította a bíróság, és ezt úgy interpretálják, hogy „bírósági megerősítést nyert az oszlopok eltávolításának törvényszerűsége”. (Valójában az elutasító határozatok kizárólag annyit jelentenek, hogy a bíróság nem látta szükségét, hogy még a jogvita érdemi eldöntése előtt beavatkozzanak.) Az ideiglenes intézkedés kérdésében azért fog újra határozni a törvényszék, mert az előző kérelmek a bontásokat megelőzően érkeztek be, az „utcabútorok” eltávolításának mikéntje azonban új körülményként merült fel.

Perelnek, ahelyett, hogy önként bontanának

A Fővárosi Önkormányzat azért döntött úgy, hogy maga tünteti el az utcákról a Mahir hirdetőoszlopait, mert a köztük fennálló szerződés októberi felmondását követően a cég ezt nem tette meg, hanem – a felmondás jogszerűségét vitatva – a bírósághoz fordult. 

A Mahir szerint a bontási munkálatok során sérülnek a tulajdonát képező oszlopok. A főváros ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a műszaki leírások szerint az oszlopoknak könnyen, sérülés nélkül eltávolíthatónak kellene lenniük. A médiavállalkozás erre úgy reagált a bíróságon: egyfelől a már tíz éves oszlopok rögzítésének korróziója, másfelől a szakszerűtlen bontás miatt nem lehet az oszlopokat károsodás nélkül kiemelni. 

Az ügy érdemi tárgyalása március elsején folytatódik.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Váratlan fordulat a Simicska-Orbán háborúban

...a Mahir Citiposter Kft. másik ötven százalékos tulajdonosa – a német euroAWK köztéri reklámcég, illetve annak hazai leányvállalata – azt közölte lapunkkkal, hogy nem indítottak, és nem is terveznek indítani sem nemzetközi, sem itthoni pereket a Főváros ellen."
http://24.hu/fn/penzugy/2016/0..

Nem lenne olcsóbb Orbánt dicsőítő, Simicskát ócsároló plakátok felragasztása?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés