Nem erőszak az Arany Glóbusz!

2016. január 13. 10:11

Tóta W. Árpád
hvg.hu
A Saul fia, amely először az istenverte történelmünkben Arany Glóbuszt kapott, az zsidó film, hiszen zsidókról szól. Abból ti nem kértek, hanem ugye miért nem készül film a magyarok dolgairól, mint például Trianon.

Ami viszont a Magyarokat illeti: nem vád, hanem tény, hogy a Magyarok az Arany Glóbusz kapcsán kifejezik egyrészt a meggyőződésüket, hogy holokauszt nem volt, másrészt az óhajt, hogy legyen. (Mindezt teszik például a miniszterelnökük oldalán, de ez legyen az ő gondja. Az vagy, amit megeszel, meg ami rád szavaz.) De a szolidabbak is amondóak, hogy ez nem az ő filmjük, nem róluk szól, hanem ellenük. Mármint nem is a Saul fia konkrétan, hanem a holokauszt feszegetése általában - ahogy lement ugyanez a kör Kertész Imrével.

És ez is így van. Ellenetek szól. Hiszen mi más a tanulsága az egész hetvenéves történetnek, ha nem az, hogyan tagadta meg, irtotta ki, üldözte el egy ország azokat, akik lehettek volna magyarok, ha hagyják őket. Azok ellen szól minden említése, akik még mindig azt hiszik, hogy ez a sikerhez meg a nemzeti nagysághoz vezető út. Vagy azt, hogy a magyar film, az szóljon mangalicákról és betyárokról – ha a Star Warst rendezné meg egy magyar, akkor nyilván azon vekengenének, hogy ez a jedik ügye, nem a miénk.

Ezzel az ormótlan, korlátolt ostobasággal garantáljátok, kedves Magyarok, hogy ezer év múlva is ilyen frusztráltan puffoghassatok.

Ja nem, addigra kihaltok.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tóta W. Árpád!!!!

Én örülök a Saul fia fílm sikerének, mint a környezetemben mindenki.
Persze, hogy olvastam olyan kommenteket amelyikben zsidóznak.
A te írásod ugyanolyan!
Felveszed a kesztyűt és visszavágsz.
Mire jó ez????
Nagyon remélem, mind azok akik zsidóznak, mind a hozzád hasonlók kisebbségben maradnak és itt Magyarországon békességben élünk együtt mindenféle származású emberek.

"Ezzel az ormótlan, korlátolt ostobasággal garantáljátok, kedves Magyarok, hogy ezer év múlva is ilyen frusztráltan puffoghassatok.

Ja nem, addigra kihaltok.”

Írod. Amiben többes szám második személyt használsz a magyarokra. Tehát nem tartod magad magyarnak. Lehet ezt. De akkor a tisztelet még kijár, nem?
Mi lenne ha egy újságíró ugyanezt a mondatot írná le csak a magyart a zsidóval cserélné fel????
Megmondom: Tüntetés a parlament előtt az antiszemitizmus ellen.
Én mondom, hogy ez a mondat pedig magyarellenes és megsérti a többséget.
Szégyeld magad!!!

árpi ez olyan mint te,
UNALMAS

ha így látod...

jogodban áll x-elni!

(a többieknek meg köszi a támogatást)

Ügyesen provokál ez a kis tetű, mi meg ugrunk.
Nem kellene.

A lengyel Vera és a magyar Saul fia sikere azt is sugallhatja, h. nem mindegy a témaválasztás.
A miniszterelnök haladék nélkül gratulált a sikerhez, a magyar Golden Globe nagy öröm, természetesen.

Sára megrendezte a szovjet bevonulás áldozatainak filmjét, a Vádat, semmiféle nyilvánosságot nem kapott, érdemtelenül.
Egy nemzet tragédiájából sikerült kabarét rendezni a Tanúval.
Ha bárkinek eszébe jut ez, akkor már fujj, antiszemita állat?

Nem kellett volna a német megszállás áldozatainak emlékművéből óriási ingyen cirkuszt csinálni és állandó magán kiállítást rendezni, akkor talán könnyebb lenne az általános együtt gyászolás, ami magyar részről, legalábbis az én családomban, ismeretségi körömben ennek ellenére megvan. Az a több százezer szerencsétlen család a történelem fogaskerekei közé került, mint oly sokan, örmények, bosnyákok, ruandaiak, kambodzsaiak, ukránok. Akik bűnösei voltak a holokausztnak, rég halottak, annyi halálos ítélet sehol sem volt, mint Magyarországon. Szlovákiában Tiso, Romániában Antonescu emléke szabadon tisztelt, utcanév lehet. Ez természetesen a Tóta W. és elvbarátai számára nem ok a megszólalásra és ítélkezésre.

Tóta W. jobb lenne, ha nem magyarozna.

A francia forradalom kezdetén történt egy hatósági hirdetés: "Aki a királyra kezet emel, felakasztatik, aki a királyt éljenzi, megvesszőztetik". Mit tehetett a citoyen? Nem csinált ügyet belőle.

"Nem ezt akartam" - mondta 1919. januárjában halálos ágyán.

„Ami viszont a Magyarokat illeti: nem vád, hanem tény, hogy a Magyarok az Arany Glóbusz kapcsán kifejezik egyrészt a meggyőződésüket, hogy holokauszt nem volt, másrészt az óhajt, hogy legyen."

Nem vagy te egy kicsit aljas, Tóta?

Szemben a kőkemény náci Szlovákiával, Romániával, akik ügyesen helyezkedve most minket náciznak.
Ha tudták volna, hogy lesznek olyan megmentettek, akik leszármazottai hála helyett kollektíven bűnösnek tartják a magyarokat, hát bizonyára nem siettek volna a segítségükre.

Ha minden igaz, sajnos pont a vidéki zsidóság tudott a leginkább beilleszkedni, és a pesti maradt meg a leginkább kívülállónak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés