Oscarra jelölték a Saul fiát

2016. január 14. 14:42
Az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölte Nemes Jeles László első filmjét. A Golden Globe-díjas Saul fia február 28-án szállhat versenybe a filmvilág legnagyobb presztizsű elismeréséért a legjobb idegennyelvű film kategóriájában.

Magyar idő szerint csütörtökön délután fél háromkor bejelentették a 2016-os Oscar-jelöléseket: a legjobb idegennyelvű film kategóriájában versenybe szállhat Nemes Jeles László filmje. A jelöltek névsorát a Tigris és Sárkány rendezője, Ang Lee, A faun labirintusa direktora, Guillermo Del Toro, illetve az amerikai A hivatal című tévésorozatból ismert John Krasinski közölte.

 
A Saul Fia immáron a kilencedik magyar nagyjátékfilm, amit Oscarra jelölnek az idegen nyelvű filmek kategóriájában. Utoljára huszonhét évvel ezelőtt, Szabó István Hanussen-jével voltunk versenyben, a díjat azonban mindössze egyetlen alkalommal nyertük meg, 1981-ben a Mephisto című filmmel, melyet szintén Szabó István rendezett.
 
A Saul fia tavaly májusban debütált a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a második legrangosabb elismerést, a zsűri nagydíját. A film azóta végigtarolta a világ filmfesztiváljait, számos díjat nyert, a legrangosabb ezek közül a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe, amit első magyar rendezőként vehetett át Nemes Jeles múlt vasárnap.

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Surprise, surprise.

Az Oscar meg egyéb díjaknál bevezethetnék már az antifasiszta kategóriát.

http://www.imdb.com/title/tt10..

Szovjetunió, gulág, ilyesmi.
Neves rendező, neves színészek, a magyar mozikban mégsem játszották.

Én már a Kosaras naplójáért hozzávágtam volna egyet, akkor lehetett olyan 20-21 éves, de még csak nem is jelölték.

A "Magyar Filmalap" finanszirozta, és a Golden Globe eredményhirdetésén kihangsúlyozták azt, hogy olyan ország nyert, amelyik eddig még nem, és ez az ország Magyarország, ennek én bizony örültem, bár magát a filmet nem láttam.

Egy filmről tudok, ez a "Hotel Ruanda", ami a majd egymillió halotthoz (hutu/tuszi) vezető ruandai mészárlásról (90-s évek eleje) szól.

Spielberg is megrendezte a Bíborszínt, meg a Nap birodalmát, nem gyütt az Oscar, megrendezte a Schindlert, és Oscar bácsi nem maradt el.:)

Mondjuk ezt becsülöm Spielberg-ben, hogy zsidó létére évekig nem erőltette ezt a témát, és mire megkapta az Oscart a Schindlerért, már kora legnagyobb rendezője volt.

Ez bullshit, én például szalonnáci létemre szorítok a Saul sikeréért.

Egyik film se nyert semmit, kaptak egy halom jelölést, de nem nyertek semmit.

ui.: most az Oscar-ról van szó.

Na tessék, az ember próbálná itt árnyalni a képet, erre hálából ilyeneket vágnak a fejéhez.

:D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés