Pár gondolat Saulról, Nemes Jelesről

2016. január 18. 13:09

Apáti Bence
Facebook

Nem szerencsés így nyilatkozni. Sikertelen és megkeseredett emberek szoktak így nyilatkozni. Te pedig egy sikeres ember vagy.

„A filmet nem láttam, ugyhogy véleményt sem tudok mondani róla. Kertész Imre Sortstalanságát sem minősítettem, mielött elolvastam volna. -egyébként legyen már ez a minimum. csak akkor szidunk valamit, ha volt szerencsénk a produktumhoz.- Egyébként nem tetszett. És semmiképp sem gondolnám irodalmi Nobel díjat érdemlő műnek. Később Kertész is azt nyilatkozta, hogy valoszinuleg a témaválasztás is kellett a díj elnyeréséhez. Sőt, még cifrábbakat is...

Szóval a filmet nem láttam, de egészen biztosan meg fogom nézni. Csak Nemes Jeles nyilatkozatait olvastam. Sértődött, megbántott ember benyomását keltő nyilatkozatok voltak. Bántják a kommentelők, akik véleménye szerint inkább kezdjenek valamit az életükkel /Laci! Aki Harison Forddal pacsizik, Ricky Gravissel spanol , és épp élete legnagyobb sikerét éli meg, az ne olvasson már kommenteket! Ne csessze már föl az agyát a trollokon! És ha mégis megteszi, akkor ne nyilatkozza le, mert egyrészt ciki, másrészt olyan érzése lesz az embernek, hogy Magyarország egy emberként zsidózik és hörögve tombol, miközben a világ ünnepli a meg nem értett rendezőt, aki nem tudott próféta lenni a saját hazájában, pedig ez nyilvánvalóan nincs így./ 

Orbán sem gratulált, mondja. Hogy neki senki sem gratulált személyesen. 

Pedig de. Az egész magyar sajtót bejárta a »woow«.

Nem vagyok benne biztos, hogy Dárdait, Hosszú Katinkát, vagy Benedeket személyesen szokta-e felhívni a miniszterelnök, azonnal a megnyert verseny után, de gyanítom nem. Van, hogy »csak« egy Facebook poszt jön ki. Meg kb 300 milla, ami nem stadionra ment, hanem a filmedre. 

Nem szerencsés így nyilatkozni. Sikertelen és megkeseredett emberek szoktak így nyilatkozni. 

Te pedig egy sikeres ember vagy. 

Magyar emberek magyar adóforintjaiból készithetted el ezt a szinte példátlanul sikeres filmet. Pár kommentelő miatt ne kelltsd azt az érzést , hogy itt elnyomnak, utálnak , nem tisztelnek. Hogy mindez a film témája, vagy a zsidó származásod miatt van. 

Nincs igy. 

Ha azonban téged mégis bánt, ahogy a kommentelők gondolkodnak, és meg akarod változtatni az emberek fejében a rólad kialakított képet, jelzem rossz úton jársz. Ezek a nyilatkozatok pont, hogy nem segítenek. 

És gratulálok.

(frissítés: A poszt megírása után 13 másodperccel csörgött a telefonom, és Laci új filmjének főszerepének castingjára hivtak. Vannak az ember életében olyan furcsa, es megmagyarázhatatlan dolgok, amik forgatókönyvet érdemelnének. Minimum.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/19564