Lobenwein: A magyar fesztiválok sok tekintetben megelőzik a nyugat-európaiakat

2016. január 18. 9:30
Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője szerint mind a programok, mind pedig a szolgáltatások tekintetében kreatívabbak, felkészültebbek a magyar fesztiválszervezők.

Sok tekintetben jobbak a magyar fesztiválok, mint a nyugat-európaiak – jelentette ki Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője vasárnap este az M1 aktuális csatorna műsorában. A főszervező – hangsúlyozva, hogy nem csak a Sziget Kft. rendezvényeire gondol – azt mondta, mind a programok, mind pedig a szolgáltatások tekintetében kreatívabbak, felkészültebbek a magyar fesztiválszervezők. A magyar fesztiválszervezők sok energiát és pénzt fordítanak arra, hogy igazán komfortosak és szerethetőek legyenek a fesztiválok – tette hozzá.

 
A Sziget és a VOLT fesztivál is díjat nyert a European Festival Awards hollandiai Groningenben tartott gáláján szerda este. A VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első – közölte csütörtökre virradó éjszaka Vető Viktória, a Sziget Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.
 
A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes, és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja – ismertették közleményükben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés